ANWBLenterondjes

27 mei, 2018

wheemWandel mee tijdens de ANWB Lenterondjes 2018

Natuurlijk doet Landschap Overijssel, samen met alle Nederlandse landschappen, mee aan de ANWB Lenterondjes op zondag 27 mei. Een leuke wandeling voor het hele gezin. Wij hebben er voor gekozen om de Lenterondjes door één van onze bijzondere natuurgebieden te laten lopen; het prachtige Reestdal.

Lenterondjes door Het Reestdal

Vanuit ons Bezoekerscentrum de Wheem vertrekken er 3 routes door dit bijzondere gebied. Het kronkelige riviertje de Reest is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch landschap, het Reestdal. Tientallen kilometers lang vormt de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe. Bloeiende hooilanden, wuivend graan, bos, heide en oude authentieke boerderijen geven je het gevoel in andere tijden te vertoeven. Door de kleinschaligheid en variatie word je steeds opnieuw verrast en verblijd. Een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met klaprozen en dotterbloemen of het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest. Kom al wandelend genieten van het Reestdal tijdens de ANWB Lenterondjes.

Tijdens de ANWB Lenterondjes verwelkomen we je graag bij Bezoekerscentrum De Wheem. Hier starten de 3 Lenterondjes, variërend van een korte route, die uitermate geschikt is om met kinderen te lopen tot een wat stevigere wandeling.

De Wheem

De Wheem is een prachtig beginpunt om te genieten van het landschap in het Reestdal. In deze monumentale boerderij, is van alles te beleven. De vrijwilligers van Landschap Overijssel geven je graag informatie over het gebied. Je vindt er een leuke winkel en je kunt er terecht voor een kopje koffie met Reestdalkoek. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad. Er wordt tijdens deze dag gezorgd voor extra parkeergelegenheid en wc’s.

Waar

Startlocatie: De Wheem, Oud Avereest 22, 7707 PN Balkbrug.Starten kan tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Deelnamekosten € 5,- p.p. / kinderen t/m 17 jaar gratis. Van deze €5,- gaat er € 1,- naar onderhoud van recreatieve voorzieningen.

Aanmelden

Wel even vooraf aanmelden, via

www.anwb.nl/lenterondjes

Bij deelname is er onderweg tijdens de route een drnakje inbegrepen en krijgt u aan het einde een goodybag.

Word donateur

Details


Voldoende parkeerplaats
Adresgegevens:
Bezoekerscentrum De Wheem
Oud Avereest 22
Balkbrug
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Bescherm en beleef het Overijsselse landschap
LO12142 1
Wil je het landschap in Overijssel beschermen, ontdekken én beleven? Word donateur van Landschap Overijssel en geniet van bijzondere excursies. Ook ontvang je dan het kwartaalmagazine Natuurlijk Overijssel met daarin een nieuwe wandel- of fietsroute en artikelen over landschap, natuur en cultuurhistorie.