Dossier Vliegveld

vliegveld2

Prachtig gelegen tussen de steden Enschede, Hengelo en Oldenzaal ligt de voormalige luchtmachtbasis Twente met daaromheen de landgoederen Lonnekerberg, Hof Espelo, Wildernis, Lonnekermeer en 't Holthuis. Eeuwenoud landschap waar intieme doorkijkjes afgewisseld worden met mooie oude boerderijen, bossen, heideveldjes en kleinschalige weitjes en akkers. Vogels fluiten er volop, buizerds miauwen in de lucht, reeën laten zich er regelmatig zien, kortom een gebied waar je graag bent!

Central Park

De ontwikkelingen rondom Vliegveld Twente bieden een unieke kans om het voormalige vliegveld en de omliggende terreinen die in eigendom zijn bij Landschap Overijssel duurzaam groen te ontwikkelen. Eén gebied waar mensen, natuur, landschap, cultuurhistorie, recreatie en een gezonde economische ontwikkeling centraal staan.

Onze uitingen:

Augustus 2016

Maart 2016

Februari 2016

  • 25 februari
    Tubantia, Jan Bengevoord: Vleermuis thuis op de Lonnekerberg >>
  • 5 februari
    Toetreding tot bestuurlijk overleg WABHOLD
    Landschap Overijssel is toegetreden tot het zogeheten WABHOLD overleg: het bestuurlijk overlegorgaan van gebiedsontwikkelaar ADT met lokale overheden (WAterschap, Borne, Hengelo, Oldenzaal, Losser, Dinkelland). Daarmee zijn we de enige maatschappelijke partner die deelneemt aan dit overleg. Wij zijn dit als een belangrijke erkenning van onze positie in het gebied rondom het voormalige vliegveld.

Januari 2016

December 2015

November 2015

Augustus 2015

Juli 2015

Maart 2015

Februari 2015

December 2014

November 2014

Juni 2014

Mei 2014

April 2014

Maart 2014

December 2012

 

De Lonnkerberg, unieke natuurwaarden in Nederland
kleine ijsvogelvlinder3
Kleine ijsvogelvlinder
Landschap Overijssel en de voormalige luchtmachtbasis Twente
kleine ijsvogelvlinder3
Beleef het landschap rondom de voormalige luchtmachtbasis
kleine ijsvogelvlinder3
geluidsmogelijkheden voormalig vliegveld
kleine ijsvogelvlinder3