Duik in de Week van Ons Water!

19 mei 2017

foto: loekie van tweel

Waar blijft het water dat je door de wc spoelt? En hoe houden we droge voeten als het klimaat verandert? Ontdek de antwoorden op deze vragen tijdens de landelijke Week van Ons Water van 12 t/m 21 mei. Waterschap Vechtstromen organiseert tijdens deze week leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud in Twente, Drenthe en het Vechtdal.

Speuren in het Vechtpark

Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar wordt op zaterdagmiddag 13 mei een speurtocht gehouden in het Vechtpark in Hardenberg. De tocht start om 14 uur bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en vindt plaats onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden is gewenst. Dat kan door een mail te sturen (o.v.v. naam en leeftijd) naar communicatie@vechtstromen.nl.

Avondwandelingen langs het water

Op dinsdagavond 16 mei organiseert het waterschap een avondwandeling bij het Nieuw Drostendiep in Oosterhesselen. Waterschap Vechtstromen werkt hier hard aan het klimaatbestendig maken van deze beek. Samen met de lokale initiatiefgroep en Natuurmonumenten gaan geïnteresseerden mee op een wandeling langs de beek. Onderweg krijgen de wandelaars een toelichting over het project. De start is om 19.30 uur bij het kantoor van Natuurmonumenten aan de Klenkerweg 12 in Oosterhesselen. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Aanmelden is niet nodig.

Op vrijdagavond 19 mei is er ook een avondwandeling langs de Boven Regge bij De Meene in Goor. In januari 2017 zijn de werkzaamheden van dit project gestart. Waterschap Vechtstromen wil in dit gebied een zo natuurlijk mogelijk riviertje in het beekdal ontwikkelen dat voldoet aan de huidige normen voor waterbeheer. Daarnaast zijn er twee nieuwe stuwen aangelegd in zijwaterlopen van de Regge, en is de bestaande stuw verwijderd. Op 19 mei kunnen geïnteresseerden mee op een mooie wandeling langs het riviertje om alles te weten komen over dit project. De wandeling start om 19.30 uur bij de IJsbaan in Goor (IJsbaanweg 2). Aanmelden is niet nodig.

Open dag rioolwaterzuivering

Weet jij eigenlijk waar jouw drol naartoe gaat als je doortrekt? En hoe er van rioolwater weer schoon water voor de natuur wordt gemaakt? Kom op zaterdagmiddag 20 mei naar de open dag op rioolwaterzuivering Hardenberg en vind het antwoord op deze vragen. De open dag is van 12 tot 16 uur aan de Prugelweg 5 in Bergentheim. Aanmelden is niet nodig.

Beleef de Doorbraak

Ook buiten de Week van Ons Water om organiseert het waterschap publieksevenementen. Op zaterdagmiddag 17 juni organiseren waterschap Vechtstromen, gemeente Almelo, Almelo Promotie en Landschap Overijssel een dag waarbij samenwerken aan water centraal staat. De afgelopen jaren is er in Bornerbroek hard gewerkt aan de waterhuishouding. Zo zijn er aanpassingen geweest aan de riolering en is de Doorbraak aangelegd. De middag start met het tappen van een flesje water bij het watertappunt in het centrum van Bornerbroek. De rest van het programma vindt plaats aan de Wolbeslanden 5 in Bornerbroek, waarbij aanwezigen samen met gidsen kunnen wandelen langs de Doorbraak en informatie kunnen krijgen over de klimaatbestendige maatregelen in en rondom het dorp.

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten die waterschap Vechtstromen organiseert is te vinden via www.vechtstromen.nl/weekvanonswater. Daarnaast kun je via www.weekvanonswater.nl zoeken op postcode en kijken welke activiteiten in jouw buurt worden georganiseerd.

De Week van Ons Water is een initiatief van Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. De week vindt elk voorjaar en najaar plaats en heeft als doel om Nederlanders bewuster te maken van het belang van schoon, veilig en voldoende water. De volgende Week van Ons Water vindt plaats van 18 t/m 25 oktober 2017.

 

 


Terug naar nieuws