Excursie Doorbraak

17 juni, 2017

Banner   Kom 17 juni naar De Doorbraak6

Gemeente Almelo, Almelo Promotie, Landschap Overijssel en waterschap Vechtstromen organiseren op zaterdag 17 juni een dag voor jong en oud, waarbij het water in Bornerbroek centraal staat. Zo tappen we samen met wethouder Irene ten Seldam van de gemeente Almelo het eerste flesje water uit het nieuwe watertappunt, leren bezoekers van alles over de waterhuishouding en de werkzaamheden die in dit kader in en rond Bornerbroek zijn geweest en wordt de Doorbraak opengesteld voor excursies. Beleef het mee!

Waterschap Vechtstromen, gemeente Almelo, Almelo Promotie en Landschap Overijssel organiseren gezamenlijk een middag waarop samenwerken aan water centraal staat. De afgelopen jaren is er in Bornerbroek hard gewerkt aan de waterhuishouding. In de kern van Bornerbroek was bij hevige regenval vaak sprake van wateroverlast. Verschillende duurzame oplossingen moeten de kans op wateroverlast bij hevige buien verminderen. Zo zijn er aanpassingen geweest aan de riolering, hebben buurtbewoners samen met de gemeente hard gewerkt aan de wijk Bolschermorsch en is de Doorbraak aangelegd.

De Doorbraak ontdekken
De middag start met het tappen van een flesje water bij het watertappunt in het centrum van Bornerbroek. De rest van het programma vindt plaats aan de Wolbeslanden 5 in Bornerbroek, bij de Doorbraak, waarbij aanwezigen samen met gidsen kunnen wandelen langs de Doorbraak en informatie kunnen krijgen over de klimaatbestendige maatregelen in en rondom het dorp. Ook voor de kinderen is er een educatief programma. Zij kunnen bijvoorbeeld waterbeestjes vangen en herkennen op een ‘beestjeskaart’.

Programma
Om 12.00 uur openen we het watertappunt aan de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek (tussen bakker en brasserie, tegenover de kerk). Iedereen die hierbij aanwezig is, krijgt een toepasselijk presentje. Hierna gaan we naar de Doorbraak aan de Wolbeslanden 5. Hier wordt om 12.30 uur een nieuwe fietsroute van Stichting Promotie Almelo gepresenteerd. De route gaat langs de vele mooie plekjes van de Doorbraak. Om 13.00 uur, 13.30 uur en 14.00 uur staan excursieleiders klaar om in groepjes langs de Doorbraak te wandelen. Verder presenteren de deelnemende partijen zich op het terrein om in gesprek te gaan over de klimaatbestendige maatregelen in en rondom Bornerbroek. Om 15.30 uur is de middag ten einde.

Er zijn ook drie Doorbraakroutes  te downloaden via onze routeapps Wandelen in Overijssel/Fietsen in Overijssel.

Route

Activiteitenkalender