Expositie en kunstroute bij bezoekerscentrum De Wheem

20 april 2017

APP Kunstroute Oud Avereest. Kunstschilder Jan Jager Balkbrug.1

Amateurschilder Jan Jager exposeert van zondag 30 april t/m eind augustus een selectie van zijn schilderijen in acryl bij Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal. De werken verbeelden herkenbare en karakteristieke plekken in en rondom Oud Avereest. Als aanvulling op de expositie hebben we samen met de schilder een kunstroute ontwikkeld. Na het bekijken van de expositie kunnen bezoekers zo middels het lopen van de wandelroute de geschilderde locaties gaan bekijken.

Amateurschilder Jan Jager uit Balkbrug was het grootste deel van zijn beroepsleven werkzaam in de grafische sector (zeefdruk); een vak waarbij het draait om verbeelding van de werkelijkheid. Door omstandigheden moest Jan Jager tot zijn spijt enige jaren geleden de grafische sector verlaten. Hij ging op zoek naar andere vormen van verbeelding en kwam uit bij de schilderkunst; een kunstvorm waarbij zijn grafische kennis goed van pas komt.

Naar aanleiding van de expositie hebben we samen met Jan Jager en vrijwillige routemaker Tineke Poortman, een mooie kunstroute ontwikkeld: Kunstroute Oud Avereest. Deze route van circa 6 km verbindt een aantal mooie plekken in en rondom Oud Avereest die te zien zijn op de schilderijen. De expositie in bezoekerscentrum De Wheem loopt van 30 april t/m eind augustus. Ter plekke kunnen liefhebbers de kunstroute op papier verkrijgen, of men kan op elk gewenst moment de route downloaden uit onze gratis routeapp, genaamd ‘Wandelen in Overijssel’.

Bezoekers zijn van harte welkom om de expositie te bekijken en te genieten van een heerlijke kop koffie of thee met de befaamde Reestdalkoek van vrijwilligster Willy Moes. Kijk voor openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem op www.landschapoverijssel.nl/bcDeWheem


Terug naar nieuws