Fête de la Nature

LO16506 Fete logo1

Wat is er allemaal te beleven?

Ieder jaar wordt op veel plekken in ons land Fête de la Nature gevierd.

HET FEEST VAN DE NATUUR!


Dit jaar is dat zaterdag 20 en zondag 21 mei. Genieten en leuke dingen doen in de natuur staan centraal. In onze bezoekerscentra en bij de Lemeler Esch is van alles te beleven...

Hof Espelo

Tijdens Fete de la Nature opent de expositie 'Booming Bomen' op feestelijke wijze. Op de informatiemarkt kun je onder andere bekijken hoe midwinterhoorns gemaakt worden en kunst van hout bewonderen. Er is een excursie onder leiding van de makers van de expositie met tekst en uitleg over de bomen in het bos. Kinderen kunnen hun eigen natuurschilderij maken en die ophangen in het Koetshuis; zo wordt de expositie steeds mooier.

Watermolen Frans
Op 21 mei krijg je bij Watermolen Frans een kaart van handgeschept papier en mag je struinen rond de molen naar madeliefjes, blaadjes, mos, takjes en veren. Alles mag je gebruiken om de kaart te versieren. Hoe creatiever, hoe mooier. Je mag de kaart mee naar huis nemen, als aandenken of om aan iemand te versturen. Ook draait de molen en kun je zien hoe graan gemalen wordt. De activiteit is leuk voor het hele gezin.

De Wheem
Op zondag 21 mei neemt de speciale Vlindergids je mee door het Reestdal op zoektocht naar prachtige vlinders als het Oranjetipje en het Bonte Zandoogje. De excursie begint om 11.00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Is het op de excursiedag te koud voor de vlinders om zich te laten zien, dan maken we een heerlijke wandeling door het gebied.

Janny Spijkerman van de weidevogelbescherming ‘Avereest’ is tijdens dit weekend beide dagen aanwezig in De Wheem. Zij presenteert het nut en de noodzaak van de inzet van vrijwilligers om de weidevogels te beschermen en vertelt hoe belangrijk de samenwerking is tussen boer, loonwerker en vrijwilliger. Maar ook hoe je zelf vrijwilliger kan worden en hoe belangrijk het is om ook jonge mensen hiervoor te werven.

Foodwalk Camping De Lemeler Esch (Lemelerweg 16, Lemele)

Loop mee met de foodwalk op zondag 21 mei aanstaande.  De route loopt langs eetbare natuur op de camping en hierover wordt van alles verteld en ook kun je met al je vragen hier terecht onder het genot van een kopje dennenthee. Je kunt op elk gewenst moment tussen 11.00 en 16.00 uur kosteloos de route lopen. (wandeling van ongeveer 30 minuten)

 

Het belooft een bijzonder weekend te worden, tot dan!

 

 

 


Bezoekerscentrum het Dal van de Mosbeek
molen van frans   clifton buitink
Hier vind je o.a. Watermolen Frans
Bezoekerscentrum De Wheem
molen van frans   clifton buitink
Bezoekerscentrum Hof Espelo
molen van frans   clifton buitink