Help jij een heidemerk te ontwerpen?

31 mei 2017

Heidemerken vraagteken1

Heidemerken, daar merkt de heide pas echt wat van!

We hebben prachtige heide in Overijssel. Eén van die heideparels is de Lemelerberg. Om deze heide vitaal en gezond te houden, moeten stukken heide af en toe gemaaid of gebrand worden. Jonge heide, maar ook andere planten, krijgen dan weer de kans om te groeien en er ontstaat een afwisselend heideterrein met gevarieerde leeftijdsopbouw. En daar merken we allemaal wat van! Want een gezonde heide is volop genieten voor ons, maar ook diersoorten zoals de zandhagedis en de veldleeuwerik profiteren hiervan.

Het maaien van de heide deden wij altijd in eentonige vlakken. Dit was praktisch. Sinds kort maken we al meer slingerende vormen. Maar om een echte gevarieerde heide te krijgen, is het beter om veel kleine stukjes of juist grote lange vormen te maaien. Zo ontstaan er meer randen en overgangen. En dat is goed voor de heide. We kunnen bijna iedere vorm kiezen die we maar willen. Help jij ons mee een leuke vorm te maken?

Jouw merk op de heide?

Dien een ontwerp bij ons in! Zo draag je bij aan het vitaal houden van de heide op de Lemelerberg én ben jij de maker van een merk dat ongeveer 10 jaar lang vanuit de lucht te zien is! Met google-maps, een luchtfoto, ...

Het heidemerk moet aan een aantal praktische en ecologische voorwaarden voldoen:

  • de vorm moet bestaan uit stroken en vlakken van minimaal 2 tot 20 meter breed, dit in verband met de breedte van de cyclomaaier;
  • de totale omtrek (gemaaid en ongemaaid) moet tussen de 1.000 en 10.000 vierkante meter zijn;
  • We plaatsen geen bedrijfslogo’s of ander soortige reclame.

Zo werkt het

  • Lever je tekening/verbeelding van je ontwerp aan als *.pdf of *.jpg bestand. Eventueel met maatvoering en toelichtende tekstjes,
  • Lever een korte beschrijving van het ontwerp en gedachtegoed van maximaal 1 A4 aan als *.doc of *.pdf bestand.
  • Dien je ontwerp voor 9 juli 2017 in onder vermelding van 'Ontwerp heidemerk'

Dien hier jouw ontwerp in

Op 24 juli maken we het winnende ontwerp bekend.

De jury bestaat uit: Jacob van Olst (directeur), Peter Hermens (landschapsarchitect), Mark Zekhuis (ecoloog), Hans Dijkstra (beheerder Lemelerberg), Fleur de Graaff (communicatieadviseur)

Sponsoren

Naast een mooi ontwerp zijn we ook op zoek naar sponsoren om deze heidemerken te financieren. Hoe meer sponsoren we vinden, hoe meer heidemerken wij kunnen maken. Een heidemerk kost 1.000 tot 2.000 euro (afhankelijk van het ontwerp). Het financieren van een heidemerk levert de nodige aandacht op en natuurlijk een mooie luchtfoto van het merk om aan de muur te hangen. Het heidemerk wordt voorzien van een paneeltje waar de ontwerper en sponsor genoemd wordt.

Interesse om een heidemerk te financieren? Laat dit dan weten aan Fleur de Graaff. We nemen dan contact met je op om de details te bespreken.


Terug naar nieuws