Kinderactiviteit: Boommonsters maken

15 november, 2017

LO20664

Ga mee op ontdekkingstocht door het bos van Hof Espelo! Tijdens deze kinderactiviteit staan bomen centraal. We gaan boommonsters maken, maar ook bladvormen raden en we doen leuke spelletjes als boompje verwisselen. Wie weet komen we zelfs nog wel Witte Wiev’n tegen? De middag start om 14.30 en eindigt om 16.30 uur. De middag is leuk en leerzaam voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar, aanmelden is niet nodig.

Met behulp van klei mogen kinderen bomen hun eigen gezicht geven. Welk monster schuilt er in een beuk of den? Eentje met naalden als haren, of nootjes als ogen? Als je er niet op let, lijkt het wel alsof alle bomen hetzelfde zijn. Maar als je beter gaat kijken, ontdek je hoeveel soorten er wel niet zijn! Dat elke soort z’n eigen blad heeft, ontdekken kinderen deze middag. Deze en andere spelletjes doen we tijdens de kindermiddag op Hof Espelo. Tip: trek stevige schoenen aan en warme kleren.

Praktische informatie
Startpunt is bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 Enschede. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is € 2,50 per kind. Graag vooraf contant voldoen.

 

Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106