KunstenLandschaproute Lonneker met Pinksteren

19 mei 2017

Scan voorkant flyer 2017 2e versie1

Van zaterdag t/m maandag  3, 4 en 5 juni 2017 wordt voor de 17de maal de KunstenLandschaproute Lonneker georganiseerd. De route is iedere dag geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Er zijn drie startpunten: Dorpsplein in Lonneker, TETEM en het Balengbebouw op het Roombeek/Enschede.

Toegangsprijs € 5,00 inclusief catalogus. Met meer dan één persoon in één groep geldt een gereduceerd tarief van € 3,00 p.p.

Het is voor het eerst in haar historie dat dit oorspronkelijke tweedaagse evenement wordt uitgebreid naar een driedaagse evenement. De organisatie hoopt daarmee het aantal bezoekers te verhogen en ook beter te kunnen verspreiden. Ook is het een eerste experiment om na te gaan of in de komende jaren het evenement gedurende een langere tijd open gesteld kan worden. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de toenemende belangstelling uit andere delen van Nederland en ook uit Duitsland.

De route loopt van het culturele hart van de stad Enschede, het Roombeek, door naar het dorp Lonneker en in het fraaie coulissen landschap rond Lonneker. De route is in totaal 12 kilometer en kan het beste per fiets worden afgelegd. Ook is het mogelijk om de route op te delen en in stukken te bewandelen. Kunst kijken kost tijd en het is dan ook niet ongebruikelijk om de route gedurende meerdere dagen te begaan.

De organisatie streeft er naar beeldend werk vanuit allerlei invalshoeken te tonen met nadruk op kunst in het landschap. Ook dit jaar is er weer boeiend werk te zien van ongeveer 60 kunstenaars. Behalve van beeldende kunst in het landschap kan men ook genieten van o.a.muziek en gedichten.

Om het kunstplezier nog meer te verhogen zijn er op diverse plaatsen in de route hapjes en drankjes te verkrijgen.

Tijdens de route zijn er verkoop-/startpunten:

·         Dorpsplein Lonneker.

·         TETEM Kunstruimte, Roombeek

·         Balengebouw, Roombeek

Vanaf dinsdag 16 mei 2017 zijn de toegangbewijzen en de catalogus ook verkrijgbaar bij Concordia, Langestraat 56, 7511 GH Enschede.

Voor meer informatie: www.kunstenlandschap.nl


Terug naar nieuws