Lammetjesdag

24 maart, 2018

LO11308

Welkom bij schaapskooi!

Het is elk jaar een prachtig feest in de schaapskooi op De Lemelerberg. Overal springen lammetjes tussen de schapen en de kinderen met (groot)ouders door. De één wat verlegen, de ander nieuwsgierig...

Op zaterdag 24 maart 2018  ben je vanaf 12.00 uur van harte welkom!

Rondom de schaapskooi is een markt met streekproducten. Kraampjes met hapjes en drankjes staan klaar en voor de kinderen worden leuke kinderactiviteiten georganiseerd, zoals schaapjes timmeren, vilten en een quiz. Een gezellig uitje voor het hele gezin!

Mini excursie (15 minuten) over terrein beheer

Ook kun je meer te weten komen over de reden waarom we op de Lemelerberg een schaapskudde hebben. Het is natuurlijk een prachtig gezicht, maar de schapen doen ook erg nuttig werk.

Om 13.30 / 14.30 en 15.30 uur neemt Hans Dijkstra, terreinbeheerder, je graag mee voor een korte excursie van zo'n 15 minuten waarbij hij o.a. het begrazingsbeheer toelicht.

Wanneer?

Zaterdag 24 maart tussen 12.00 en 16.00 uur

Waar?

De schaapskooi aan de Dalmsholterweg 3B in Giethmen (Ommen)

Kosten

De entree bedraagt €3,- per persoon*. Donateurs en kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Je bent al donateur voor maar €20,- per jaar. Daarmee heb je met je hele gezin gratis toegang tot vele excursies en evenementen van Landschap Overijssel. Word je ter plekke donateur dan geniet je meteen van het voordeel van de gratis entree tot de Lammetjesdag.

 

Ik word donateur >>

Details


Adresgegevens:
Schaapskooi Lemelerberg
Dalmsholterweg 3b
Giethmen
Route (Google maps)
Activiteitenkalender