Landelijke Wandeldag met ANWB Lenterondjes in Overijssel, 27 mei

14 mei 2018

02 Reest met boerderij Daniel Mulder2

De ANWB en de 12 provinciale Landschappen organiseren voor het eerst op zondag 27 mei een Landelijke Wandeldag om te genieten van de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld. Vrijwilligers van de ANWB en de Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen.

Ook in de provincie Overijssel zin vanuit De Wheem, Oud Avereest 22, 7707 PN in Balkbrug drie wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet.

De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Met de vrijwilligers van het kinderteam van Wheem kunnen kinderen knutselen en spelen in de dassenburg van Bas de Das. Ook is er een kinderloop waarbij de kinderen aan de hand van een kompaskaart en opdrachten een kort rondje kunnen lopen over het landgoed.

De langere routes door het Reestdal zijn voor de meer fanatieke wandelaars.

De ANWB en de provinciale Landschappen verwachten dat, een beetje afhankelijk van het weer, landelijk zo’n 10.000 deelnemers de wandelschoenen zullen aantrekken om te struinen langs de parels van de Nederlandse natuur.

Bij de Wheem kan er gratis geparkeerd worden en kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje en zijn er toiletten aanwezig. ANWB-leden en leden/donateurs van de Landschappen krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

Kosten: Deelnemen aan de Lenterondjes kost € 5,- per persoon. (Kinderen t/m 17 jaar gratis). Daarvan wordt € 1,- gedoneerd aan Landschap Overijssel voor onderhoud van de wandelvoorzieningen.

Tot 26 mei zijn tickets te koop via www.anwb.nl/lenterondjes

Op deze site staat een volledig overzicht en informatie over de startplaatsen en routes.


Terug naar nieuws