Landschap Overijssel en basisschool Ichthus geven Gedachtenishoek Lemelerberg persoonlijk karakter

7 mei 2015

levenspad1

Aan de voet van de Lemelerberg ligt Park 1813, met daarin de Gedachtenishoek waar mensen een boom kunnen planten om iemand of een moment te gedenken. Samen met Basisschool Ichthus, die aan de voet van de Lemelerberg staat, is Landschap Overijssel een project gestart om de gedenkplaats een nog persoonlijker tintje te geven. Van oudsher is Park 1813 al een plek waar bomen geplant kunnen worden voor een speciaal moment en dus een plek met een persoonlijk karakter. De basisschoolleerlingen gaan nu tegels beschilderen met persoonlijke boodschappen die horen bij de geplante bomen. Deze tegels krijgen een plek in het Levenspad, het pad dat door het park loopt. Ichthus was altijd al betrokken bij de Lemelerberg. Elk jaar helpen zij - onder begeleiding van vrijwilligers van Landschap Overijssel – mee met het onderhouden van bomen en heide op de Lemelerberg.

Sinds een aantal jaar biedt Landschap Overijssel de mogelijkheid om in Park 1813 op de Lemelerberg een boom te planten om iemand of een moment te gedenken. Inmiddels zijn er al veel bomen geplant, elk met een andere aanleiding; geboorte, een feestelijk moment of sterfte. Dit maakt de Gedachtenishoek een plek vol waardevolle en dierbare herinneringen. Om deze herinneringen prominenter een fysieke plek te geven in het park doopt Landschap Overijssel het pad dat door de Gedachtenishoek loopt om tot het ‘Levenspad’. Aan planters van de bomen biedt Landschap Overijssel voortaan de mogelijkheid om een tegel in dit pad te leggen. Een tegel waarop zij door de basisschoolleerlingen een korte persoonlijke boodschap hebben laten schilderen. Elk jaar, tijdens een gezamenlijk plantmoment, worden de tegels in het pad gelegd.

Circle of life
Met het aanleggen van dit Levenspad hoopt Landschap Overijssel een plekje te bieden voor de verschillende emoties van de planters van de bomen. De bomen kunnen voor zeer uiteenlopende aanleidingen worden geplant. Eén ding hebben alle aanleidingen met elkaar gemeen; ze horen bij het leven. Dit was ook aanleiding voor basisschool Ichthus om mee te doen aan dit project en zo haar leerlingen mee te nemen in de Circle of Life. Het beschilderen van de tegels door de scholieren wordt gekoppeld aan een groene les van een vrijwillige mentor van Landschap Overijssel over de levenscyclus van bomen.

Plantmoment 2015
Het volgende plantmoment staat gepland op 20 november 2015. Diegenen die meer willen weten over het project of zelf een boom willen planten, kunnen kijken op www.landschapoverijssel.nl/gedachtenishoek of bellen met 0529 – 401 731

 


Terug naar nieuws