We zoeken een heidemerk! Daar merkt de heide pas echt wat van

7 juni 2017

LO18344

We zijn op zoek naar een ontwerp (we roepen creatievelingen op om vóór 9 juli een leuk ontwerp in te dienen) om de heide op de Lemelerberg mee te merken. Om deze heide vitaal en gezond te houden, moeten stukken zo nu en dan gemaaid, begraast en gebrand worden. Dit zorgt voor variatie en dat is goed voor de heide en de dieren, denk aan vogels, reptielen, zoogdieren en insecten, die er leven. Het maaien kan in iedere gewenste vorm gebeuren maar is afhankelijk van het heideterrein. Hoe meer afwisseling en variatie in de vorm, hoe beter.

En daar merken we allemaal wat van, want een gezonde heide is volop genieten voor onszelf, maar ook diersoorten zoals de zandhagedis en de veldleeuwerik profiteren hiervan. Het maaien van de heide gebeurde praktisch in eentonige vlakken en vormen. Sinds kort maaien we al meer in slingerende vormen om zo meer randen en variatie te krijgen.

De gemaaide stukken worden daarna bekalkt zodat de beste omstandigheden ontstaan voor de heide en verschillende kruiden om te groeien


Terug naar nieuws