Opening expositie Booming bomen Hof Espelo

12 mei 2017

Beuk verkleind1

Weet jij hoe diep de wortels van bomen gaan? Zondag 21 mei is de nieuwe expositie ‘Booming bomen’ op Hof Espelo geopend. Je komt alles te weten over vijf van de boomsoorten die op het landgoed voorkomen. Er was een kleine informatiemarkt, muziek, een natuurexcursie en kinderen konden hun eigen natuurschilderijtje maken. De middag was in het kader van Fête de la Nature.

De beuk, berk, douglas, eik en grove den zijn vijf boomsoorten die je veel ziet op landgoed Hof Espelo. Zij staan dan ook centraal in de nieuwe expositie ‘Booming bomen’. Niet alleen geeft het veel informatie over uiterlijke kenmerken als hoogte, dikte en leeftijd, ook ontdek je het boeiende ondergrondse leven van de boomwortels en schimmels. Ook sagen en legenden komen aan bod en je ziet wat er allemaal gemaakt en gedaan wordt met het hout. Interessant voor jong en oud. Muziek werd tijdens de opening verzorgd door leerlingen van de Kunstklas Muziek van het Kottenpark College uit Enschede. Op de kleine informatiemarkt vond je informatie over onder meer IVN Enschede, natuurfotografie en is er een demonstratie midwinterhoorn maken. De expositie is nog de hele zomer te zien in bezoekerscentrum het Koetshuis.

Bomen-excursie
Na de expositie  was het tijd om naar buiten te gaan op excursie langs de bomen zelf. De makers van de expositie vertelden nog meer over de bomen. Waarom is de berk wit? En hoe groeit uit een eikel weer een nieuwe eik? Deze speciale wandelroute is binnenkort ook beschikbaar in de wandelapp van Landschap Overijssel 'Wandelen in Overijssel', inclusief leuke opdrachten voor kinderen.

Voor kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij konden met hun zelf gemaakte natuurschilderijtje exposeren. Kinderen mochten allerlei dingen uit de natuur verzamelen. Daarvan maakten zij hun eigen natuurschilderij. Van alle schilderijtjes wordt in het Koetshuis één groot schilderij gemaakt die tijdens de hele expositie ook blijft staan.

Fête de la Nature
De middag was in het kader van het landelijke weekend Fête de la Nature. Ieder jaar wordt dit op veel plekken in ons land gevierd. Een feest van de natuur! Dit jaar was dat zaterdag 20 en zondag 21 mei. Genieten en leuke dingen doen in de natuur staan tijdesn dit feest centraal.


Terug naar nieuws