Plant een boom in het Levensbos!

levensbos

Een heel speciale boom voor een een speciaal moment

In Park 1813 op de Lemelerberg ligt het Levensbos. Het bos waar je een boom kunt planten om een mooi of verdrietig moment te gedenken. Een plek om naar terug te keren en na te denken of gewoon een mooi gebaar voor een groenere toekomst. Er zijn al veel bomen geplant, elk met een andere aanleiding; geboorte, een feestelijk moment of sterfte. Momenten, verdrietig of vreugdevol, die bij het leven horen. Dit maakt het Levensbos een plek vol waardevolle en dierbare herinneringen.

Levensloop

tegeltjes gedachtenishoek

Dwars door het Levensbos loopt de Levensloop. Een wandelpad met beschilderde tegels maar een tegel waarop je een korte persoonlijke boodschap kunt achterlaten of de naam van diegene die je wilt herinneren. Zo wordt je geplante boom nog persoonlijker en dierbaarder. De tegels worden geschilderd door kinderen van Basisschool de Ichtus uit Lemele.

Je kunt zelf kiezen welke boom je wilt planten. Elke boom heeft zijn eigen symbolische betekenis:

 

beukenblad

Beuk

De beuk staat symbool voor duurzaamheid, energie, betrouwbaarheid, geduld, maar ook vruchtbaarheid en geborgenheid.

eikel en eikenbladeren

Eik

De eik is de koning van het bos en staat symbool voor een lang leven. De eik staat ook symbool voor moed, kracht en macht. Waardigheid, wijsheid en de verbinding tussen hemel en aarde horen bij de eik.

Zoete kers 74851

Zoete Kers

Betoverende bloesem, zoete kersen en roodgevlamd hout. De zoete kers staat symbool voor hemelse vrucht, absolute hoogtepunt, maar ook voor opvoeding.

linde blad

Linde

Staat symbool voor bescherming en verbondenheid van de gemeenschap, maar ook voor vriendschap, liefde, trouw, tederheid, schoonheid en rust. Als alleenstaande boom wordt deze linde vaak aangeplant op een bijzonder moment, op een prominente plek in stad of dorp.

 

Wil jij iemand of een bijzonder moment gedenken?

Op een prachtige plek op de Lemelerberg met een persoonlijke boom en tegel

Het planten van een boom kost 500 euro. Dit is inclusief het laten maken van een persoonlijke tegel. We organiseren ieder najaar een plantmoment, waarop we gezamenlijk de boom planten en je tegel in de Levensloop onthullen.

Wil je een persoonlijke boom planten? Neem dan contact op met Janny Meedendorp, 's middags tussen 13.00 - 17.00 uur, 0529 - 408 390.

Het levensbos is voor iedereen toegankelijk, een verhard pad loopt door het bos


Terug naar draag je steentje bij!
Kinderen De Ichtus beschilderen tegels Levensbos
printscreen
Bomen worden geplant op een prachtige plek om te herdenken of juist te vieren