Overijssel beleven met een app? Vrijwilligers gezocht!

Fietsen bij het Wierdense Veld foto Ruud Ploeg

Landschap Overijssel wil wandelen en fietsen nog leuker en interessanter maken via zogenaamde ‘beleefroutes’. Met een aantal nieuw te ontwikkelen apps willen we wandelaars en fietsers inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van het landschap. En daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers!

‘Wandelen in Overijssel’: een gids in je broekzak..

Wandelen of fietsen met een gids in je broekzak? Is dat leuk? Probeer het eens! Sinds kort is een aantal routes beschikbaar via onze app. Zoek op ‘Wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphones en tablets met Android) en download een route. Tijdens de wandeling geeft je telefoon of tablet een signaal als je bij een punt op de route komt waarover iets te vertellen valt.

Ook apps voor fietsen, trailrunning en ruiterpaden

Naast de wandelapp komt er een app ‘Fietsen in Overijssel’. Ook ontwikkelen we een aantal ruiter-, hardloop- en trailrunapps. Bovendien wordt de informatie in de apps uitgebreider.

Schapen, libellen en reeën

Zo kom je bijvoorbeeld te weten waarom de libelle zich zo thuis voelt in de Veenputten op landgoed Beerze. En waarom er een schaapskudde huist op de Archemerberg. Of waar je nog grafheuvels of grenspalen vindt in het natuurgebied bij Mander. En wist je dat er een uitkijktoren staat op De Horte, van waaruit je vaak reeën kunt zien lopen?

Vrijwilligers gezocht!

Voor het ontwikkelen van de route-informatie zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en omwonenden. Kent u bijzondere streekverhalen of weet u veel van (zeldzame) planten of dieren? Kent u plekken met bijzondere (natuur)historische waarden? Bent u een goede natuurfotograaf of bent u in het bezit van oud beeldmateriaal van het landschap? En.. wilt u uw foto’s of verhalen graag delen met anderen? Dan komen we graag met u in contact!

Hoe ziet het stappenplan eruit?

Aanmelden?

Meld je hier aan voor een van onze informatie-avonden

Meer informatie via Antje Grolleman: T 06-11479552 of antje.grolleman@landschapoverijssel.nl

Het project loopt tot en met juni 2016 en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (subsidieregeling Vrijetijdseconomie / Routekwaliteit).
Ik meld me aan als routemaker
Wandelen met vrijwillige gidsen uit de gemeente Tubbergen door het Dal van de Mosbeek foto Ruud Ploeg1
Mooie verhalen, leuke weetjes, prachtig landschap en lekker naar buiten!