Spirit of nature wandeling

16 mei, 2018

LO13462

Op woensdag 16 mei organiseert Landschap Overijssel in samenwerking met voormalig retraitehuis De Zwanenhof een ‘Spirit of nature’ -wandeling tussen Hof Espelo bij Enschede en Oldenzaal. De route volgt een deel van het Hilligenpad; een gemarkeerd pad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit van mensen door de eeuwen heen. Een moderne pelgrimswandeling voor mensen die Santiago net iets te ver vinden.

Gids Gé Westgeest: 'Een “Spirit of nature" wandeling wil je op een andere manier naar de natuur laten kijken. Niet op de eerste plaats gericht op kennis, maar vooral op het ervaren van de ons omringende wereld. En niet alleen kijken, maar ook luisteren, voelen en ruiken. Je ervaart daardoor misschien een andere wereld. Al wandelend hoor je hoe de bladeren ritselen, hoe zacht het mos voelt onder je voeten en je ruikt hoe het seizoen haar entree maakt. Als je ervoor openstaat, kun je bovendien  gewaar worden hoe jij reageert op plekken waar oud volksgeloof en -devotie nog zichtbaar en tastbaar zijn. Deze plekken zijn niet willekeurig gekozen, maar maken deel uit van een lange geschiedenis.'

Dit is waar het Hilligenpad voor staat…

Vanzelfsprekend is ook deze natuurwandeling afhankelijk van wat er op dat moment te ontdekken valt en dat is seizoen- en weergebonden.


Programma en aanmelden
·     Startpunt: voormalig retraitehuis De Zwanenhof, Retraitehuisweg 4 in Zenderen;
·     Wandelroute: tussen Hof Espelo en Oldenzaal o.l.v. ‘Spirit of nature’ -gids Gé Westgeest;
·     Prijs: €29,50 inclusief haal- en brengservice, lunchpakket en koffie/thee bij vertrek;
·     Programma: 9.30 uur verzamelen met koffie/thee en krentewegge, 10.00 vertrek naar startlocatie en wandelen, terugkomst op De Zwanenhof tussen 16.00 en 17.00 met afsluiting.
Deelnemen aan de ‘Spirit of nature’-wandeling op woensdag 16 mei a.s.? Aanmelden kan via: acco@zwanenhof.nl


Het boek met de 5-daagse route ‘Het Hilligenpad, Zwerven door Twente’ is o.a. verkrijgbaar via www.hilligenpad.nl


Terug naar nieuws

Details


Adresgegevens:
Zwanenhof
Zenderen
Route (Google maps)
Activiteitenkalender
Hilligenpad opening
NKL boekpresentatie Hilligenpad 11
Bijzondere opening en boekpresentatie Hilligenpad op 2 september 2016