Morgen officiële start Natuurwerkdag bij Heemtuin Weusthag in Hengelo door gedeputeerde Hester Maij

3 november 2017

Natuurwerkdag 2017 groen is gezond1

Morgen vindt voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Heemtuin Weusthag van IVN Hengelo is dit jaar de startlocatie van de Natuurwerkdag. Hier zal gedeputeerde Hester Maij om 9.00 uur samen met  onze directeur Jacob van Olst, officieel het startsein geven van de Natuurwerkdag en aan de slag gaan met het opknappen van een wilgenhut.

De grootste vrijwilligersdag in het groen voor jong én oud

Niet alleen bij het Weusthag kun je helpen met onderhouds- en herstel­werk­zaam­heden. Ook op 57 andere locaties in Overijssel is hulp en betrokkenheid meer dan welkom. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Doe ook mee en maak de natuur mooier. Hester Maij: "De Natuurwerkdag past helemaal in de visie op natuur die de provincie samen met onder andere Landschap Overijssel als maatschappelijke partner heeft vastgelegd. Een belangrijk punt daarin is dat alle inwoners de natuur in hun eigen omgeving actief moeten kunnen beleven. Dat geldt bijvoorbeeld voor kinderen die kunnen spelen in natuurspeelplaatsen en op groene schoolpleinen, of vrijwilligers die actief zijn tijdens de Natuurwerkdag. Ook de provincie zet zich in om meer van dat soort plekken te realiseren”.

Aanmelden is nodig om voldoende koffie, thee, soep en gereedschap te regelen. Kies een Natuurwerkdag locatie in jouw buurt via Natuurwerkdag.nl. Hier vind je ook meer informatie over de betreffende werkzaamheden en het programma. 


Terug naar nieuws