Vogelexcursie Regge bij Hellendoorn

7 oktober, 2017

vogel1

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Mooie wandeling door prachtige nieuwe natuur vol vogels. Tot 2005 waren Kalvenhaar en Koemaste   landbouwgebieden die intensief werden gebruikt, met hoofdzakelijk graslanden en maisakkers. Er kwamen weinig dieren en planten voor. Inmiddels is het gebied in beheer bij Landschap Overijssel en opnieuw ingericht. In samenwerking met het waterschap Regge en Dinkel is er een natuurlijke kronkelende loop gecreëerd voor de Regge, waardoor natte natuur zich heeft kunnen ontwikkelen. Er zijn nu graslanden, bosjes, houtsingels, poelen en graanakkers en rietlanden.

Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Ook is het een vogelrijk gebied met tientallen verschillende  soorten (in 2016 ruim 100 soorten)

Buiten de broedtijd is het een gebied waar watervogels verblijven en fourageren, maar ook de zangvogels hebben hier een ruim voedselaanbod.

Tijdens deze excursie concentreren we ons vooral op de trekvogels.

We hopen op verschillende soorten water- en moerasvogels verwachten, diverse kleine zangvogels als kneu en putter, enkele steltlopers en met een beetje geluk de ijsvogel, de patrijs, grote zilverreiger en enkele roofvogelsoorten.

Onderwerp:  Genieten en herkennen van vogels.

Bijzonderheden:

Vooral voor de beginnende vogelaar.

Verrekijker aanbevolen.

Route is ook goed geschikt voor mensen in een rolstoel.

Honden niet toegestaan!

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met de exacte startlocatie.

Deelnamekosten: Volwassenen € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen, neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel

 

Details


Toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens
Activiteitenkalender