Vogels in het Kristalbad

8 december, 2017

LO00678

Nieuwsgierig naar de bijzondere vogels die in het Kristalbad leven? Neem je verrekijker mee en ga vrijdag 8 december op stap met onze gidsen en die van IVN Enschede. Tijdens de excursie door dit bijzondere en belangrijke wateropvanggebied is er speciale aandacht voor de vele vogels. De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Aan de rand van Enschede vind je het Kristalbad. Een bijzonder wateropvang en
–zuiveringsgebied voor de steden Hengelo en Enschede. Het is bijzonder omdat hier de laatste jaren ook een uniek natuurgebied is ontstaan. Een gebied waar vooral heel veel verschillende soorten vogels een plekje hebben gevonden. Denk aan de kuifeend, wintertaling en krakeend.

Natuur in ontwikkeling
Het Kristalbad is een relatief jong natuurgebied met meerdere doeleinden. Allereerst geniet je hier van de mooie natuur. Daarnaast is een ecologische verbindingszone en tegelijkertijd één grote watermachine. Hier wordt namelijk overtallig regenwater opgevangen en douche- en afwaswater gezuiverd tot zuurstofrijk water. Landschap Overijssel werkt bij de ontwikkeling van dit natuurgebied samen met het Waterschap Vechtstromen en de gemeenten Hengelo en Enschede.

Praktische informatie

De excursie ‘Kristalbad’ is vrijdag 8 december. Het start om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Startlocatie is de parkeerplaats van IJsbaan Twente, Colosseum 90 in Enschede. De bijdrage voor de excursie is €3,00 voor volwassenen, € 1,50 per kind. Graag vooraf contant te voldoen. Donateurs mogen op vertoon van hun ledenpas gratis mee. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Vooraf aanmelden is niet nodig.

Activiteitenkalender
Bezoekerscentrum Hof Espelo
IMAG0106