Zomerhuis Lemelerberg

20 oktober, 2018

Chalet Lemelerberg, Hans Dijkstra

Geniet van de overweldigende rust!

Op de Lemelerberg staat ons zomerhuisje op een unieke plek midden in de natuur. Je kunt er volop genieten van de overweldigende rust en het imposante uitzicht.

Chalet uit Oostenrijk

In 1925 liet de Twentse textielfabrikant Abraham Ledeboer dit chalet als bouwpakket helemaal uit Oostenrijk overkomen om te dienen als theehuis. De familie Ledeboer ging dikwijls vanuit Almelo op de fiets naar het chalet om op het terras of in de vallei thee te drinken. Dienstbodes werden vooruitgestuurd met de sjees om alvast alles klaar te zetten. Bij winterse omstandigheden werd er vanuit het chalet gelanglauft. Stille getuigen daarvan zijn de langlaufskies die nog steeds op de zolder van het chalet liggen. De kinderen gingen in die tijd mee met de slee.

DSC 0074

Praktische informatie

Het huisje is in de periode van april tot november maximaal één week te huur van zaterdag tot zaterdag. Dit om zoveel mogelijk mensen de kans te geven te genieten van deze unieke plek. De huurprijs bedraagt 435,- euro per week (exclusief BTW). Er is ruimte voor maximaal zes personen (1 persoons bedden) en één auto. Huisdieren en roken zijn niet toegestaan. Vanaf half juli kunt u hieronder op deze site boeken voor het komende jaar.

Het eenvoudige zomerhuisje heeft geen leiding water of stroom voor elektrische apparaten (houd hier rekening mee met bijvoorbeeld mobiele telefoons en elektrische fietsen). Wel zijn er een houtkachel, verlichting op zonnepanelen, douchegelegenheid op een nabij gelegen kampeerterrein en natuurlijk een prachtig uitzicht.

Geen donateur?
De verhuur van ons zomerhuisje is exclusief voor onze donateurs. Ben je nog geen donateur, maar heb je wel belangstelling voor dit unieke verblijf op de Lemelerberg? Meld je dan zo snel mogelijk aan als donateur en profiteer van deze en andere voordelen. Heb je nog vragen over de verhuur dan kun je bellen met Janny Meedendorp op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van 13 tot 17 uur. Tel. 0529-408 390.

Betaling
Je ontvangt binnen 10 werkdagen een bevestiging met de huisregels. Hierbij is ook de factuur inbegrepen. De huur is inclusief toeristenbelasting.

Enkele belangrijke voorwaarden en huisregels:

  • Er kan maximaal één week worden gehuurd van zaterdag tot zaterdag
  • Huisdieren en roken zijn niet toegestaan in het huisje
  • Er mag maximaal 1 auto bij het huisje worden geparkeerd
  • Bij annulering tot vier weken voor de gereserveerde datum ben je 50% van het totaalbedrag verschuldigd
  • Bij annulering binnen vier weken voor de gereserveerde datum ben je het hele bedrag aan ons verschuldigd
  • Voor het eventueel afsluiten van een annuleringsverzekering ben je zelf verantwoordelijk

Ook kun je in één van onze bezoekerscentra of tijdens één van onze evenementen de 'Prijsje Overijssel' kaart invullen. Ieder jaar trekken we uit deze kaarten de winnaar van een gratis verblijf in ons zomerhuisje op de Lemelerberg.

Ik reserveer een week in het zomerhuisje via onderstaand formulier of bel me Meedendorp, maandag, dinsdag, donderdag of vrijdagmiddag bereikbaar op: 0529 408 390

Aantal personen in het huisje (max. 6 personen)
Ingangsdatum (eerste dag van uw weekverblijf)

Aanhef *


Voorletter(s) en naam *
Adres *
Postcode en woonplaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer (liefst mobiel i.v.m. bereikbaarheid bij het huisje) *
Donateursnummer *
Activiteitenkalender
Word donateur en geniet van een prachtige week
uitzicht Lemelerberg
't Witte Huis
uitzicht Lemelerberg
Logeren, vergaderen en tafelen in 't Witte Huis op Landgoed De Horte. Een heerlijke locatie om te zijn.