Elke vierkante meter telt

Wierdense Veld
Wierdense Veld  Foto Bas Hoogsteder

Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij samen met onze donateurs en vrijwilligers de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dankzij hen hebben we veel kunnen doen voor het landschap. De uitdagingen blijven onverminderd groot en daarom vragen we ook jouw steun. Doe mee, want samen kunnen we het verschil maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze mooie provincie leefbaar blijft. Elke vierkante meter telt in het belang voor mensen, planten en dieren.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Ontdek de regio's

Overijssel is prachtig met afwisselende landschappen: bos, heide, kleinschalige weilanden tussen houtwallen, uitgestrekte hoogveengebieden, mooie meren en rivieren. Dit landschap staat onder druk. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het behouden blijft! Ontdek de ontstaansgeschiedenis van de landschappen van Overijssel en leer hoe jij kunt bijdragen aan ons streekeigen landschap.

   Landgoed Groot Brunink

   Routetip 'Smalenbroek & Groot Brunink'

   'Smalenbroek en Groot Brunink' - prachtige wandeling door de herfstbossen van Landgoederen Smalenbroek, Groot Brunink en Stroink. Bij Landschap Overijssel hebben we negen 'Landgoederen van Textiel' in beheer, allemaal landgoederen die oorspronkelijk een Twentse textielfabrikant als eigenaar hadden en tussen 1880 en 1930 zijn aangelegd, de hoogtijperiode van de Twentse textielindustrie. Textielfabrikant Ter Kuile liet het park van Smalenbroek ontwerpen door landschapsarchitect Pieter Wattez. Je herkent zijn stijl aan de slingerende paden en waterpartijen. De route kun je downloaden via onze app 'wandelen in Overijssel', of bekijk 'm vast hier:

   Op bezoek op de Lemelerberg

   Samen voor het Overijsselse landschap

   Elke vierkante meter in het Overijsselse landschap telt. Want op de waardevolle natuur en het streekeigen landschap moeten we zuinig zijn. Daar zetten we ons elke dag met veel passie voor in. We nemen je graag mee in onze missie en delen onze kennis, zodat ook jij je in kunt zetten voor het landschap bij jou in de buurt. Zo werken we samen aan een betere leefomgeving voor mens, plant en dier.

   Eropuit in Overijssel

   Het allermooiste aan de natuur? Geen dag is hetzelfde. Elke dag is een nieuwe kans om het landschap vanuit een ander perspectief te beleven. Door bijvoorbeeld een excursie te doen.
   Of een dag mee te werken. Of een nieuwe route te ontdekken.

   Steun natuur en landschap in Overijssel!

   Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

   Meld je aan