Bezinning tijdens ‘Spirit of nature’-wandeling

12 oktober 2018

Mist in de ochtend, foto Nico Kloek
Excursie
Excursie In het bos In open landschap

Bezinning tijdens ‘Spirit of nature’-wandeling

Zin in een wandeling met spiritueel tintje? Ga mee met de ‘Spirit of nature’-wandeling tussen Enschede en Hof Espelo. De twee ‘Spirit of nature’ -gidsen Gé en Jaap nemen je mee terug naar de natuur, alle zintuigen komen aan bod. Een deel van de tocht gaat over het Hilligenpad. De wandeling start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Horen, zien, voelen, ruiken. Tijdens deze speciale ‘Spirit of nature’-wandeling komen al je zintuigen aan bod. Tijdens de wandeling staat het beleven van de natuur en bezinning centraal. Gids Jaap: ,,We zijn het contact met de natuur kwijt. We zullen de verbondenheid weer voelen. We doen grondingoefeningen waarbij we positieve energie tot ons nemen. De natuur beleven we met onze zintuigen.” Tijdens de wandeling komen ook ademhalingsoefeningen aan bod om goed te leren ontspannen. Tevens is er alle ruimte om persoonlijke ervaringen met de natuur en de beleving ervan te delen met medewandelaars.

Hilligenpad
Een deel van de wandeling gaat over het Hilligenpad. Een uniek pad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit van mensen door de eeuwen heen. Een moderne pelgrimswandeling voor mensen die Santiago di Compostella net iets te ver vinden. Het boek met de 5-daagse route ‘Het Hilligenpad, Zwerven door Twente’ is o.a. verkrijgbaar via www.hilligenpad.nl

De start is om 9.30 uur bij voormalig retraitehuis De Zwanenhof, Retraitehuisweg 4 in Zenderen. Hier word je ontvangen met koffie/thee en krentewegge. Om 10.00 uur start de wandeling. Eind van de dag, tussen 16.00 en 17.00 uur, kom je hier weer terug. Bijdrage aan deze wandeling is €29,50 inclusief haal- en brengservice, lunchpakket en koffie/thee bij vertrek.

Meld je aan

Over deze activiteit

Bezinning tijdens ‘Spirit of nature’-wandeling

 • 8 juni 2018, 9:30 - 17:30
  10 augustus 2018, 9:30 - 16:30
  14 september 2018, 9:30 - 16:30
  12 oktober 2018, 9:30 - 16:30

 • € 29,50 per persoon

 • Start- en eindlocatie is retraitehuis De Zwanenhof, Retraitehuisweg 4 in Zenderen
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos

 • In open landschap