Bomen- en plantenwandeling

Het Reestdal

Foto: Nico Kloek
Excursie
Het hele gezin Excursie Bij bezoekerscentrum De Wheem

Bomen- en plantenwandeling in het Reestdal

Zondag 8 november organiseert Landschap Overijssel een heerlijke herfstwandeling in het Reestdal. Met een gids ga je op pad en ontdek je meer over de herfst en haar bijzonderheden. De nadruk ligt tijdens deze excursie op de verschillende bomen en planten. De natuur laat in deze period e haar mooiste kleuren zien, dus kom en geniet mee! De wandeling start om 13.30 uur bij Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest.

De bladeren hebben prachtige tinten, de paddenstoelen schieten de grond uit en de bomen laten al hun eikels en kastanjes vallen. De herfst is in volle gang! De gids weet veel te vertellen over de herfstperikelen in de natuur. Waarom kleuren de bladeren? Waarom zie je paddenstoelen vooral in de herfst en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter? Op deze vragen en meer geeft de gids antwoord. Tip: trek stevige schoenen aan en pas je kleding aan op het weerbeeld.

De bladeren hebben prachtige tinten, de paddenstoelen schieten de grond uit en de bomen laten al hun eikels en kastanjes vallen. De herfst is in volle gang! De gids weet veel te vertellen over de herfstperikelen in de natuur. Waarom kleuren de bladeren? Waarom zie je paddenstoelen vooral in de herfst en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter? Op deze vragen en meer geeft de gids antwoord. Tip: trek stevige schoenen aan en pas je kleding aan op de weersverwachting.

Hartelijk ontvangst
Al met al duurt de excursie ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom voor algemene informatie over het centrum en het omliggende natuurgebied en natuurlijk voor een kop koffie met overheerlijk Reestdalkoek.

Waar en wanneer?

De excursie start op 10 november om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel te Oud Avereest. De bijdrage is € 5,00 per persoon, kinderen onder de 12 jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas, evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig.

Over deze activiteit

Bomen- en plantenwandeling

Het Reestdal

 • 8 november 2020, 13:30 - 15:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Bezoekerscentrum de Wheem
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij bezoekerscentrum De Wheem

  Deze activiteit start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug