Struinen over heide en langs cirkels van Jannink

4 augustus 2021 - Dal van de Mosbeek

Mandercirkel-foto Loekie van Tweel
Excursie
Het hele gezin Excursie Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Wel eens de cirkels van Jannink gezien? Het Dal van de Mosbeek biedt veel verrassingen. De Cirkels liggen al bijna 100 jaar in het landschap. Ze zijn nog altijd even indrukwekkend. Niet zo gek als je bedenkt dat deze enorme cirkels zo’n 400 meter in doorsnee zijn. Hier zit een bijzonder verhaal achter. Ga mee met de gids en ontdek alles over deze mysterieuze cirkels.

Misschien krijgen we ook nog het vliegend hert te zien, Nederlands grootste kever. Het is een beschermde diersoort. Met speciale maatregelen hoopt Landschap Overijssel de kever te behouden.

Data
We organiseren de excursie op 4 augustus 2021. De wandeling start om 19:00 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM
Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Over deze activiteit

Struinen over heide en langs cirkels van Jannink

Dal van de Mosbeek

 • 4 augustus 2021, 19:00 - 21:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Infocentrum IJs & Es Mander
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 4 deelnemers. Er is plaats voor 18 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?