Excursie Boerderijen en watermolens

10 november 2018 - Dal van de Mosbeek

Excursie
Het hele gezin Excursie Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Excursie boerderijen en watermolens

Excursie boerderijen en watermolens

Bewondert u echt Twents vakmanschap van boerderijen en watermolens? Ga dan zaterdag 10 november mee op excursie in het Dal van de Mosbeek. Met een gids verkent u diverse prachtige boerderijen en watermolens en leert u meer over zaken als gebinten, korbelen en pen- en gatverbindingen. U ontdekt zo echte Twentse historie! De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

In het Dal van de Mosbeek heb je niet alleen mooie vergezichten, bronnetjes en heide. Je vindt hier ook uitmuntend ambachtelijk vakmanschap. Tijdens deze excursie staat de gids uitgebreid stil bij de bouw van oude gebouwen in de omgeving, zoals de watermolens van Frans en Bels en enkele boerderijen. Van dichtbij bekijkt u muren, opgetrokken uit leem of steen, met kruisverbanden, geveltekens en heideplaggen onder de dakpannen. De gids vertelt u alles over het gebruik van bijvoorbeeld eikenhout, ankerbalken en opleggers. Typisch Twents vakmanschap!

Praktische informatie

De excursie is zaterdag 10 november en start om 14.00 uur. Het duurt ongeveer twee uur. De bijdrage voor deze wandeling is € 3,00 per volwassene, € 1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee. Vergeet niet uw pas mee te nemen! De wandeling start bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier kunt u ook parkeren.

Over deze activiteit

Excursie Boerderijen en watermolens

Dal van de Mosbeek

 • 10 november 2018, 14:00 - 16:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Infocentrum IJs en Es
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander