Excursie 'Nachtvlinders' op Hof Espelo

10 juni 2022 - Hof Espelo

Nachtvlinder, foto Mark Zekhuis
Excursie
Het hele gezin Excursie Thema-avond In het bos Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Wat zijn de verschillen tussen nachtvlinders en gewone vlinders? Je leert het tijdens de Nachtvlindernacht op vrijdag 10 juni. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de KNNV Enschede. Duik samen met de vlinderexperts in het nachtleven van deze vlinders en de vele soorten die er zijn. De avond begint om 21.00 uur.

Vieze motten? Welnee! Bekijk ze maar eens goed, dan val je van de ene verbazing in de andere. Er zijn zelfs meer dan 2000 verschillende soorten, genoeg te zien! Hoe ziet een nachtvlinder eruit? Waarom leeft hij ’s nachts? Op deze vragen en meer geven de vlinderexperts je graag antwoord tijdens de Nachtvlindernacht. De vlinders laten zich echter niet makkelijk zien. Daarom lokken we ze met speciaal licht en een groot wit laken. Pas dan zie je hoe bijzonder en mooi nachtvlinders zijn. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Data
We organiseren de excursie op 10 juni 2022. De excursie start om 21.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Aanmelden

Gratis deelnemen?
Word donateur! Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Kijk voor meer informatie op onze website. Klik hier

De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Over deze activiteit

Excursie 'Nachtvlinders' op Hof Espelo

Hof Espelo

 • 10 juni 2022, 21:00 - 23:00

 • € 0,00 per donateur
  € 0,00 per persoon

 • Landgoed Hof Espelo
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Thema-avond

  Thema-avond

 • In het bos

  In het bos

 • Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

  Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?