Herfstwandeling met gitaarconcert

17 oktober 2021 - Hof Espelo

Herfstwandeling met gitaarconcert
0 km
Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Herfstwandeling met gitaarconcert

Wanneer u nog wilt deelnemen aan deze excursie, kunt u een e-mail sturen naar: louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Een gevarieerd en virtuoos programma om heerlijk bij weg te dromen na een fijne herfstwandeling.
Pim Weierink laat u kennis maken met de klassieke gitaar. Als een rode draad zal de wandeling en het reizen centraal staan. De wandelingen die Barrios maakte door Zuid-Amerika en die hem inspireerde zijn meesterwerken te schrijven, de wandeltocht die Bach aflegde om Buxtehude te horen spelen en het wonderkind Mozart dat nooit anders heeft gekend dan op reis te zijn hebben onherroepelijk haar stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis. Daarnaast weet Pim als Allround Gitarist als geen ander een brug te slaan tussen de klassieke en de fingerstyle gitaar.

Pim Weierink ontdekte op jonge leeftijd zijn liefde voor klassieke muziek. Op 17 jarige leeftijd werd hij al aangenomen aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Met 21 jaar behaalde hij zijn Bachelor of Arts inclusief een minor jazz gitaar. In 2014 volgde hij een half jaar de Master of Arts aan het Prins Claus conservatorium te Groningen. Sindsdien is Pim als allround gitarist, multi-instrumentalist, componist, arrangeur, sessiemuzikant actief in binnen en buitenland. Als gitaardocent, bandcoach en ensembleleider is Pim werkzaam op verschillende muziekscholen in Duitsland.
In 2019 werd hij aangesteld als Artistiek Directeur bij het Twents Gitaarfestival. In de jaren die volgde vloog hij heel Europa door om in samenwerking met het EuroStrings platform concerten, masterclasses en workshops de realiseren. In het kader van het Twents Gitaarfestival, dat zal plaatsvinden op 22, 23 en 24 Oktober in Enschede, is

In samenwerking met Landschap Overijssel wordt bij Koetshuis Hof Espelo op 17 oktober dit concert georganiseerd in combinatie met een herfstwandeling in deze prachtige omgeving. De wandeling zal in groepsverband plaatsvinden en zal worden begeleidt door gidsen van Hof Espelo. Na de wandeling is het tijd voor koffie/thee in het koetshuis en aansluitend zal het concert plaats vinden.
Aanmelden is nodig i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. Dit kan via de knop op deze pagina. Na aanmelden ontvangt u binnen enkele dagen een bevestiging met de exacte startlocatie en tijd.

Bijdrage: Voor donateurs is de wandeling en het concert € 5,- p.p. / Niet donateurs betalen € 10,- p.p. dit is incl. een kopje koffie/thee.

Nog geen donateur? Al voor € 20,- per jaar bent u donateur en steunt u de werkzaamheden van Landschap Overijssel. Donateur worden

Wil je meer weten over het Twents Gitaarfestival van 22 t/m 24 oktober. Ga dan naar www.twentsgitaarfestival.nl


Over deze activiteit

Herfstwandeling met gitaarconcert

Hof Espelo

  • 17 oktober 2021, 10:30 - 12:30

  • € 5,00 per donateur
    € 10,00 per persoon

  • Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

    Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 6 deelnemers. Er is plaats voor 18 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?