Expositie en struinen naar ‘Houtzwammen’ op Hof Espelo

24 februari 2019 - Hof Espelo

Excursie
Het hele gezin Excursie In het bos

Tentoonstelling en struinen naar 'Houtzwammen'

Zwavelzwam, eikenvuurzwam, vermiljoenhoutzwam. Wat hebben deze zwammen gemeen en hoe zien ze eruit? Dat ontdek je tijdens de activiteitenmiddag ‘Houtzwammen’ op zondag 24 februari op landgoed Hof Espelo. Naast een kleine maar fraaie expositie, kun je ook met paddenstoelkenners van de Nederlandse Mycologische Vereniging op zoek naar houtzwammen. De middag is van 12.00 tot 16.00 uur, er zijn diverse korte excursies waar je je bij aan kunt sluiten. De entree is gratis.

Een elfenbank herkennen de meesten van ons wel. Maar hoe zit het met de winterhoutzwam? Of het plooivlieswaaiertje en de vermiljoenhoutzwam? Tijd om dat te ontdekken. In bezoekerscentrum Het Koetshuis op landgoed Hof Espelo zijn 24 februari diverse houtzwammen van dichtbij te bekijken. Zo lijkt het plooivlieswaaiertje een saaie zwam. Maar draai je de tak waarop het groeit om, dan zie je een prachtige witte geplooide onderkant. En de eikenvuurzwam vind je alleen op oudere eiken, hoe ouder hij is hoe groter en mooier. Deze middag vertellen paddenstoelkenners van de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV) je graag meer over de vele soorten houtzwammen. Welke functie ze in de natuur hebben en hoe je ze herkent.

Korte excursies
Tijdens de middag zijn er diverse excursies. Natuurgidsen van de NMV nemen je mee over het landgoed. Onderweg vertellen ze je meer over de natuur van Hof Espelo en hopen we een aantal houtzwammen te vinden.

Praktische informatie
De activiteitenmiddag ‘Houtzwammen’ is zondag 24 februari. Het begint om 12.00 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Locatie is bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. De hele middag zijn er diverse korte excursies over het landgoed. Vooraf aanmelden is niet nodig. De activiteit is gratis.

Over deze activiteit

Expositie en struinen naar ‘Houtzwammen’ op Hof Espelo

Hof Espelo

 • 24 februari 2019, 12:00 - 16:00

 • € 0,00 per donateur
  € 0,00 per persoon

 • Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos