Kinderactiviteit Nacht van de Nacht

Hof Espelo

Uil, foto Mark Zekhuis
Kinderactiviteit
Geschikt voor kinderen Voor kids In het bos

Kinderactiviteit Nacht van de Nacht

Hoor je eigenlijk beter als het donker is? Doe mee en ontdek het zelf tijdens de donkere tocht op zaterdag 27 oktober. Landschap Overijssel en IVN Enschede organiseren dan gezamenlijk de ‘Nacht van de Nacht’. Kinderen tussen de 6 en 10 jaar gaan samen met hun (groot)ouders op pad in het donkere bos. Onderweg zijn er allerlei leuke en spannende opdrachtjes die je mag doen. Je kunt starten tussen 19.00 en 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig. De tocht duurt ca 1 uur.

Zintuigen
Hoe klinkt een uil? Herken je het geluid van een vleermuis? Of doe maar eens een wolf na. Tijdens deze tocht zet je je zintuigen op scherp. Dus houd goed je oren en ogen open, haal diep adem, ruik eens aan een dennenappel en proef het lekkers dat je onderweg krijgt. Na afloop staat er een kop heerlijke warme chocolademelk voor je klaar met wat lekkers. Tip: trek warme kleren aan en (regen)laarzen.

Nacht van de Nacht
In heel Nederland is het zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Overal worden speciale activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel en het IVN mensen laten ervaren genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker. ’s Nachts geen overbodige verlichting!

Praktische informatie
Locatie is bezoekerscentrum het Koetshuis op landgoed Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede. Indien mogelijk, kom met de fiets. Parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt. Bijdrage is €2,50 per persoon, graag contant voldoen.

Over deze activiteit

Kinderactiviteit Nacht van de Nacht

Hof Espelo

 • 27 oktober 2018, 19:00 - 20:00

 • € 2,50 per donateur
  € 2,50 per persoon

 • Bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259 in Enschede
  plan je route

 • Geschikt voor kinderen

  Geschikt voor kinderen

 • Voor kids

  Deze activiteit is speciaal geschikt voor kinderen

 • In het bos

  In het bos