Nestkastjes en vetbollen

14 november 2018 - Dal van de Mosbeek

foto: Clifton Buitink
Kinderactiviteit
Geschikt voor kinderen Voor kids Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

kindermiddag nestkastjes en vetbollen

Kinderactiviteit ‘Nestkastjes en vetbollen’ Dal van de Mosbeek

De winter komt er aan, tijd voor vogelvetbollen! Kom naar de kinderactiviteit ‘Nestkastjes en vetbollen’ op woensdagmiddag 14 november bij Watermolen Frans. Samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel timmeren kinderen zelf een nestkastje in elkaar en maken ze een lekkere vetbol voor de vogels. De middag begint om 15.00 en duurt tot uiterlijk 17.00 uur, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Zelf een mooi huisje voor de vogels maken en een lekkere vetbol om van te smullen? Dat is hartstikke leuk! De vogels kunnen dat best gebruiken nu de winter er aan komt. Tijdens de kindermiddag ‘Nestkastjes en vetbollen’ gaan kinderen zelf lekker timmeren en kliederen. Ook komt er een vogelexpert langs die alles weet over vogels in de winter. Kortom, een gezellige knutselmiddag waarbij kinderen al spelenderwijs meer leren over vogels en ze ook de handen uit de mouwen kunnen steken. De zelfgemaakte nestkastjes en vetbollen mogen mee naar huis. Zoek maar vast een mooi plekje uit! Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Praktische informatie
De kindermiddag ‘Nestkastjes en vetbollen’ is woensdag 14 november, we starten om 15.00 uur. De middag duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Bijdrage is € 6,50 per kind. Graag ter plekke contant betalen. Aanmelden kan nog tot 14 november 12.00 uur, stuur een berichtje via WhatsApp of sms naar 06 8156 0447. Locatie is Watermolen Frans (Oosteriksweg 26 te Mander). Bij het Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse is parkeergelegenheid. Vanuit hier loopt een paadje naar Watermolen Frans.

Over deze activiteit

Nestkastjes en vetbollen

Dal van de Mosbeek

 • 14 november 2018, 15:00 - 17:00

 • € 6,50 per donateur
  € 6,50 per persoon

 • Watermolen Frans
  plan je route

 • Geschikt voor kinderen

  Geschikt voor kinderen

 • Voor kids

  Deze activiteit is speciaal geschikt voor kinderen

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander