Oogstdag voor het hele gezin

Dal van de Mosbeek

Oogstdag, foto Rindert Veltman
Evenement
Het hele gezin Evenement In het bos Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Oogstdag voor het hele gezin

Nieuwsgierig naar oude ambachten? Kom dan zondag 28 juli naar onze oogstdag bij Watermolen Frans. Een gezellige middag voor de hele familie. Op de akker achter de molen wordt op traditionele wijze de rogge van het land gehaald. De molenaars stropen de mouwen op en malen het graan tot meel. Ook de schaapherder en haar honden vertonen hun vaardigheden! De middag is van 12.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Hoe houdt de schaapsherder haar schapen bij elkaar? En weet je wat garves zijn? Je ontdekt het allemaal op de oogstdag bij Watermolen Frans. Op de akker oogsten de mannen de rogge op ambachtelijke wijze, de vrouwen binden de oogst mooi op. Neem ook een kijkje bij de schaapsherderin en haar kudde. De middag is leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Praktische informatie

Parkeren kan het beste bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Dit infocentrum ligt tegenover Watermolen Bels. Zet je navigatie uit en volg vanuit Vasse de borden naar Watermolen Bels. Vanaf de parkeerplaats loop je in enkele honderden meters via het molenpaadje naar Watermolen Frans.

Over deze activiteit

Oogstdag voor het hele gezin

Dal van de Mosbeek

 • 28 juli 2019, 12:00 - 17:00

 • € 0,00 per donateur
  € 0,00 per persoon

 • Parkeren bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Evenement

  Deze activiteit vindt plaats op één locatie

 • In het bos

  In het bos

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?