Midwinterhoorn wandeling

Het Reestdal

0 km
Het hele gezin Bij bezoekerscentrum De Wheem

Midwinterhoorn wandeling

Op zondag 16 december klinken er midwinterhoorns vanaf bezoekerscentrum De Wheem door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde blazen op meerdere locaties op de midwinterhoorn en laten je genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens je winterwandeling.

Drie afstanden

Er zijn 3 verschillende routes uitgezet: 6 km, 8 km en 15 km. Langs de routes klinkt het mysterieuze geluid van de midwinterhoorns door het Reestdal. De routes starten bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug. Hier kunnen deelnemers vanaf 10.00 uur de route ophalen. Voor de route van 15 kilometer kun je tot 13.00 uur starten. De overige routes worden tot 14.00 uur uitgegeven.

Warme winterse kost en gezelligheid

Juist in de winter als de natuur in winterrust is, is het heerlijk wandelen. De roep van de midwinterhoornblazers begeleidt je tijdens je wandeling door het Reestdal. Een knusse wintersfeer, goed gezelschap en heerlijk eten en drinken zijn de gewenste ingrediënten om er een meer dan sfeervolle middag van te maken. Voor of na je wandeling kun je bij de vuurkorven op het erf van De Wheem genieten van een heerlijke kop soep, een broodje worst en een lekker glas Glühwein of heerlijke warme chocomelk en knieperties. Er zijn een aantal kramen op de deel van het bezoekerscentrum en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag. Jong en oud is welkom! Deelname kosten zijn € 2,50 per volwassene en dit is inclusief een kop koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

Bezoekerscentrum De Wheem is 16 december geopend tussen 10.00-17.00 uur.

Je kunt ons vinden op Oud Avereest 22, Oud Avereest. Er is achter De Wheem parkeergelegenheid.

Over deze activiteit

Midwinterhoorn wandeling

Het Reestdal

  • 16 december 2018, 10:00 - 17:00

  • € 2,50 per persoon

  • Het hele gezin

    Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

  • Bij bezoekerscentrum De Wheem

    Deze activiteit start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug