Midwinterhoorn wandeling

Het Reestdal

Evenement
Het hele gezin Evenement Bij bezoekerscentrum De Wheem

Midwinterhoorn wandeling

Op zondag 13 december klinken er midwinterhoorns vanaf bezoekerscentrum De Wheem door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde blazen op meerdere locaties op de midwinterhoorn en laten je genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens je winterwandeling.

Drie afstanden

Er zijn 2 verschillende routes uitgezet: 6 km en 10 km. Langs de routes klinkt het mysterieuze geluid van de midwinterhoorns door het Reestdal. De routes starten bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug. Hier kunnen deelnemers vanaf 11.00 uur de route ophalen. De routes worden tot 14.00 uur uitgegeven.

Warme winterse kost en gezelligheid

Juist in de winter als de natuur in winterrust is, is het heerlijk wandelen. De roep van de midwinterhoornblazers begeleidt je tijdens je wandeling door het Reestdal. Een knusse wintersfeer, goed gezelschap en heerlijk eten en drinken zijn de gewenste ingrediënten om er een meer dan sfeervolle middag van te maken. Voor of na je wandeling kun je bij de vuurkorven op het erf van De Wheem genieten van een heerlijke kop soep, een broodje worst en een lekker glas Glühwein of heerlijke warme chocomelk en knieperties. Er zijn een aantal kramen op de deel van het bezoekerscentrum en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag. Jong en oud is welkom! Deelname kosten zijn € 5,00 per volwassene en dit is inclusief een kop koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

Bezoekerscentrum De Wheem is 13 december geopend tussen 11.00-17.00 uur.

Je kunt ons vinden op Oud Avereest 22, Oud Avereest. Er is achter De Wheem parkeergelegenheid.

Over deze activiteit

Midwinterhoorn wandeling

Het Reestdal

 • 13 december 2020, 11:00 - 16:00

 • € 5,00 per persoon

 • Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 te Balkbrug
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Evenement

  Deze activiteit vindt plaats op één locatie

 • Bij bezoekerscentrum De Wheem

  Deze activiteit start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug