Speelbos 't Klauterwoud

Hof Espelo

Evenement
Het hele gezin Evenement In het bos Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

opening 't Klauterwoud

Het speelbos 't Klauterwoud is grondig opgeknapt en is ook uitgebreid. Dit gaan we vieren!

Daarom is het feest op zondag 16 september.

Landschap Overijssel heeft het speelbos opgeknapt en dat mag gevierd worden! Om 12 uur is de heropening van 't Klauterwoud met een tocht door ’t Klauterwoud, op zoek naar prinses Jorieke. Zullen de prins en de kinderen haar vinden? Startpunt is bezoekerscentrum Hof Espelo,tussen Enschede en Hengelo (Weerseloseweg 259) en de entree is gratis. Je mag verkleed komen, houd er rekening mee dat je vies kan worden..

Zoek de prinses

Prinses Jorieke is zoek geraakt in het speelbos. Haar prins moet een zoektocht vol hindernissen door het Klauterwoud afleggen om haar te kunnen redden. En daar kan hij best wat hulp bij gebruiken! Voor kinderen vanaf ca 4 jaar. Het avontuur start om 12 uur, daarna kunnen kinderen de hele middag vrij spelen.

Speelbos ’t Klauterwoud is afgelopen zomer flink opgeknapt. Bij sommige onderdelen was het hout aan vervanging toe om weer veilig te kunnen spelen. Daarnaast is het speelbos uitgebreid met o.a. een metallofoon, een slingertouw en een boomhut. Ook biedt ’t Klauterwoud nog steeds alle ruimte om zelf creatief te spelen in de natuur. Genoeg om je een middag heerlijk te vermaken. Het naastgelegen koetshuis is geopend voor een kopje koffie, thee of een glaasje limonade en een ijsje.

Het opknappen van het Klauterwoud is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Stichting Zabawas en Stichting de Houtmaat en is uitgevoerd door De Tuinen van Geerdink.

Over deze activiteit

Speelbos 't Klauterwoud

Hof Espelo

 • 16 september 2018, 11:00 - 16:00

 • speelbos 't Klauterwoud
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Evenement

  Deze activiteit vindt plaats op één locatie

 • In het bos

  In het bos

 • Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

  Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede