OpStap fietsexcursie Doorbraak

De Doorbraak

De Doorbraak, foto Loekie van Tweel
Excursie
Excursie Bij water

In 2021 organiseren we 5 keer een OpStap fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fiets je ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied.

De Doorbraak

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Ga tijdens deze OpStap fietstocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze OpStap excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen.

We organiseren de excursie op 15 en 29 juli, 12 augustus, 3 en 23 september 2021. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze excursie. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Aanmelden
Ga je mee met deze Opstap tocht? Meld je aan via de knop op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voorafgaand aan de excursie de excacte startlocatie en tijd. De fietsexcursie duurt zo’n 2 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM
Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Over deze activiteit

OpStap fietsexcursie Doorbraak

De Doorbraak

 • 15 juli 2021, 19:00 - 21:00
  29 juli 2021, 14:00 - 16:00
  12 augustus 2021, 10:00 - 12:00
  3 september 2021, 14:00 - 16:00
  23 september 2021, 14:00 - 16:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • De Doorbraak
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij water

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 4 deelnemers. Er is plaats voor 10 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?