OpStap in de Bergvennen

Bergvennen & Brecklenkampse Veld

Bergvennen, foto Ruud Ploeg
Excursie
Excursie

Een natuurgids vertelt je tijdens deze excursie graag over dit bijzondere natuurgebied aan de Duitse grens, de cultuurhistorie en de bijzondere planten en dieren die er voorkomen.

Tegen de grens van Duitsland ligt het mooie landschap van de Bergvennen en het Brecklenkampse veld. Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. De zeven vennen zijn beeldbepalend in het glooiende landschap en zorgen voor een bijzondere sfeer. De stilte, weidsheid en de prachtige natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt.

We organiseren de excursie op 15 juli, 12 augustus en 9 september 2021. De wandeling start om 14:00 uur en duurt ruim 2 uur. De startlocatie wordt gedeeld na aanmelding.

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM
Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Over deze activiteit

OpStap in de Bergvennen

Bergvennen & Brecklenkampse Veld

 • 15 juli 2021, 14:00 - 16:00
  12 augustus 2021, 14:00 - 16:00
  9 september 2021, 14:00 - 16:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Bergvennen
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 4 deelnemers. Er is plaats voor 10 deelnemers.

Persoonsgegevens

Betaling

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?