OpStap op de Lemelerberg (Lemeler Esch)

9 augustus 2018 - Lemelerberg

Lemelerberg, foto Ruud Ploeg
Excursie
Excursie In het bos

Op donderdag 9 augustus om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel weer ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je prachtige wandelingen maken in dit bijzondere gebied.

De wandeling start om 19.00 uur bij Camping de Lemeler Esch, Lemelerweg 16 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 3, - per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De OpStap excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. Het ras schapen dat op de Lemelerberg loop zijn Veluwse heideschapen. Deze schapen zijn groot en lang met sterke hoge poten.

Kom mee met onze gids en geniet van een zomeravond op de Lemelerberg.

Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom tijdens deze excursie.

Over deze activiteit

OpStap op de Lemelerberg (Lemeler Esch)

Lemelerberg

  • 9 augustus 2018, 19:00 - 21:00

  • € 0,00 per donateur
    € 3,00 per persoon

  • Camping De Lemeleresch
    plan je route

  • Excursie

    Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

  • In het bos

    In het bos