OpStap op de Lemelerberg (Lemeler Esch)

8 augustus 2019 - Lemelerberg

Lemelerberg, foto Ruud Ploeg
Excursie
Excursie In het bos

Op donderdag 8 augustus om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel weer ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 Veluwse heideschapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. Dit zijn sterke schapen op lange en hoge poten.

De wandeling start om 19.00 uur bij Camping de Lemeler Esch, Lemelerweg 16 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De OpStap excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Kom mee met onze gids en geniet van een zomeravond op de Lemelerberg.

Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom tijdens deze excursie.

Over deze activiteit

OpStap op de Lemelerberg (Lemeler Esch)

Lemelerberg

 • 8 augustus 2019, 19:00 - 22:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Camping De Lemeleresch
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos