OpStap op en langs de Regge

15 september 2018 - Gebieden rond de Regge

IJsvogel, foto Mark Zekhuis
Excursie
Het hele gezin Excursie Bij water

Varen en wandelen langs de Regge

Wij verzorgen de komende maanden een tweetal bijzondere OpStap excursies langs de Regge. En wel op 23 juni en 15 september 2018 organiseren we een wandel -en vaarexcursie.

Onderweg krijgt u van onze landschapsgids uitleg over de prachtige flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzondere vogels, zoals bij voorbeeld de ijsvogel. Daarnaast tref je een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen je meer over kunnen vertellen.

Tijdens deze bijzondere OpStap excursie bekijken we de Regge van twee kanten; van de oever en vanaf het water.

De excursie start op de Zomp vanuit Rijssen. Onderweg vertelt de schipper over de cultuurhistorie van dit type schip. Een landschapsgids van ons wandelt vervolgens mee langs de oevers van de Regge richting Exoo. Onderweg komen bijzonder planten en dieren aan bod in deze ongerepte natuur. Bijvoorbeeld de ijsvogel heeft dit waterrijke gebied als zijn leefomgeving.

De wandeling is ongeveer 2,5 km. Stevig schoeisel en enige lenigheid is hierbij wel wenselijk omdat het modderig kan zijn en er over een hekje met opstapje geklommen moet worden.

Vervolgens vaar je terug met de Zomp naar het startpunt van de excursie. De totale duur van deze excursie is zo'n 2 uur (waarvan 45 minuten varen). Voor de gecombineerde wandel-vaarexcursie betaal je € 10,- en als donateurs van Landschap Overijssel € 7.

Aanmelden:

Voor de gecombineerde wandel-vaarexcursie is aanmelden noodzakelijk, omdat er maar een beperkt aantal plaatsen op de Zomp beschikbaar is. Dit kan via onderstaande aanmeldformulier.

Over deze activiteit

OpStap op en langs de Regge

Gebieden rond de Regge

 • 23 juni 2018, 10:00 - 12:00
  15 september 2018, 10:00 - 12:00

 • € 7,00 per donateur
  € 10,00 per persoon

 • De Regge
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij water

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 12 deelnemers. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Persoonsgegevens