OpStap wandeling langs De Doorbraak

De Doorbraak

De Doorbraak, Loekie van Tweel
Excursie
Excursie Bij water

Deze zomer organiseert Landschap Overijssel een meerdere OpStap wandelingen langs De Doorbraak. Zaterdag 8 juni en 14 september zijn bijzondere wandelingen. Onder leiding van een landschapsgids wandel je ongeveer 12,5 km door dit mooie, waterrijke gebied. Een zogenaamde 'Doorstap wandeling', wat langere excursie dan we gewend zijn bij de Op Stap wandelingen maar dit geeft de mogelijkheid om veel van het gebied te kunnen zien. We starten om 10.00 uur en denken tegen 14.30 uur weer terug te zijn. Tijdens de route doen we een lunchplek aan waar we ons eigen meegebrachte lunchpakket nuttigen en eventueel een kopje koffie of thee kopen. Aanmelden voor deze wandeling is noodzakelijk en kan via deze website. Na aanmelden ontvang je een bevestiging met daarin de exacte startlocatie.

De kosten bedragen € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de 12 andere Landschappen, dan neemt u op vertoon van je pasje gratis deel. De ‘OpStap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur.

Aanmelden

Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap excursie is het gebied bij Bornerbroek aan de beurt. De natuurontwikkeling langs de Doorbraak staat centraal. Het betreft een wandeling van ongeveer 4 uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via onderstaand aanmeldformulier. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze excursie.

Honden zijn tijdens deze excursie niet toegestaan.

Over deze activiteit

OpStap wandeling langs De Doorbraak

De Doorbraak

 • 8 juni 2019, 10:00 - 15:00
  14 september 2019, 10:00 - 14:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • De Doorbraak
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij water

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 6 deelnemers. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?