Excursie paddenstoelen bij de Wheem

20 oktober 2019 - Het Reestdal

Excursie
Het hele gezin Excursie Week van het landschap Bij bezoekerscentrum De Wheem

Paddenstoelenexcursie

Excursie Paddenstoelen bij De Wheem

Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Paddenstoelen’ op zondag 20 oktober vanuit bezoekerscentrum De Wheem. De landschapsgids besteedt veel aandacht aan de paddenstoelen. Welke soorten zijn er? Hoe ontstaan paddenstoelen? De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

De herfst is al in volle gang. De eikels en kastanjes vallen van de boom, overal zie je paddenstoelen, de bladeren verschieten van kleur en de dieren verzamelen hun winterkostje. Een mooi moment voor een natuurwandeling. De gids vertelt je alles over de herfstperikelen en in het bijzonder over paddenstoelen. We gaan op zoek naar onder meer zwavelkoppen, gekleurde russula's en berkenzwammen. Herken jij ze? Wat zijn de verschillen? Dit en meer leer je tijdens deze wandeling. De wandeling is een leuk uitje voor het hele gezin. Tip: Trek stevige schoenen aan.

Praktische informatie

De excursie ‘Paddenstoelen’ is zondag 20 oktober en start om 13.30 uur. We starten van vanaf bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. Bijdrage is € 5,00 per persoon, € 2,50 per kind. Donateurs van landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun donateurspas. Vergeet je deze niet mee te nemen?

Over deze activiteit

Excursie paddenstoelen bij de Wheem

Het Reestdal

 • 20 oktober 2019, 13:30 - 15:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • bezoekerscentrum de Wheem
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Week van het landschap

  Week van het landschap

 • Bij bezoekerscentrum De Wheem

  Deze activiteit start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug