Uilenballen pluizen

20 februari 2019 - Hof Espelo

uilenballen pluizen Tamara Raijer
Kinderactiviteit
Geschikt voor kinderen Voor kids Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Uilenballen pluizen

Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel op woensdagmiddag 20 februari. Locatie is landgoed Hof Espelo bij Enschede. Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Ook leuk voor de (groot)ouders! Je kunt vanaf 14.30 uur starten, maar als je later aanschuift is dat geen probleem. Rond 16.30 uur sluiten we af. Aanmelden is noodzakelijk.

Uilenballen pluizen vies? Nee, hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. En dat zie je terug in zijn uitwerpselen, de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden!

Praktische informatie
De kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ is woensdag 20 februari op landgoed Hof Espelo in bezoekerscentrum Het Koetshuis. Meld je even aan, dan houden we rekening met je komst. De bijdrage voor deze middag is €2,50 per kind. Graag ter plekke contant te voldoen. Het Koetshuis ligt aan de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede aan de Weerseloseweg 259.

Over deze activiteit

Uilenballen pluizen

Hof Espelo

 • 20 februari 2019, 14:30 - 16:30

 • € 2,50 per donateur
  € 2,50 per persoon

 • Koetshuis
  plan je route

 • Geschikt voor kinderen

  Geschikt voor kinderen

 • Voor kids

  Deze activiteit is speciaal geschikt voor kinderen

 • Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

  Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 1 deelnemer. Er is plaats voor 50 deelnemers.

Persoonsgegevens