Wintervogels in Kristalbad

Kristalbad

Excursie
Het hele gezin Excursie Bij water

Hoeveel vogelsoorten weet jij te spotten in het Kristalbad? Ontdek het tijdens de excursie ‘Wintervogels in Kristalbad’ op vrijdag 22 februari. Dit waterrijke natuurgebied is zeer geliefd bij vogels. De wandeling wordt georganiseerd door Landschap Overijssel in samenwerking met IVN Enschede. Het start om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Waar water is, zie je ook veel vogels. Dat geldt zeker voor natuurgebied het Kristalbad bij Enschede. Dit natuurgebied is één grote watermachine. Het zuivert het water tot zuurstofrijk water vol leven, het vangt overtollig regenwater op en is een favoriete plek voor heel veel vogels. Ook is het een ecologische verbinding tussen Twekkelo en Driene. Terwijl je in de zomer en het najaar veel eenden soorten zult zien, zijn er in de winter weer andere vogelsoorten te ontdekken. Welke, daar kom je vanzelf achter tijdens deze excursie onder begeleiding van enthousiaste vogelexperts. Tip: neem een verrekijker mee en trek stevige laarzen aan.

Praktische informatie
De excursie ‘Wintervogels in Kristalbad’ is vrijdag 22 februari. Het begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Startlocatie is de parkeerplaats IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede. Bijdrage voor de activiteit is € 5,00, kinderen € 2,50. Graag vooraf contant voldoen. De avond is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel. Vergeet je niet je ledenpas mee te nemen?

Over deze activiteit

Wintervogels in Kristalbad

Kristalbad

 • 22 februari 2019, 14:00 - 15:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • parkeerplaats IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij water

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?