Zomeravondwandeling Lonnekerberg

Lonnekerberg

Foto: Clifton Buitink
Excursie
Het hele gezin Excursie In het bos

Zomeravondwandeling Lonnekerberg

Genieten van rust en stilte op 60 meter hoogte? Ga dan mee met de zomeravondwandeling op de Lonnekerberg nabij Enschede. Met een gids ontdek je dit gevarieerde gebied, waar loof- en naaldbomen elkaar afwisselen. We organiseren deze wandeling in samenwerking met IVN Enschede. De wandeling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

De Lonnekerberg is zestig meter hoog en onderdeel van het stuwwalcomplex Enschede-Oldenzaal. Ooit een houtproductiebos met naaldbomen, maar dankzij beheer van Landschap Overijssel krijgt het steeds meer haar natuurlijke karakter terug met loofbomen, zuivere bronnen en diverse bedreigde plantensoorten als het moerasviooltje en blauw glidkruid. Het gebied is rijk aan reeën, vossen en marters. Ook is het een prachtig gebied voor vogels als de boompieper, geelgors en de houtsnip. Al wandelend met de gids geniet je van de rust en stilte en de Jufferbeek die door het gebied meandert.

Het startpunt is aan de Bergweg, Enschede. Ter hoogte van de kleigaten. Komende vanuit Lonneker via de Oldenzaalsestraat, linksaf de Oude Deventerweg in. Bij de eerste kruising rechtsaf, de Bergweg in. Na ongeveer 400 meter is het parkeerplaatsje aan uw rechterhand.

Trek een lange broek en lange mouwen aan in verband met muggen. Na een flinke regenbui is het overal modderig, dus dichte schoenen aan is ook handig..

Over deze activiteit

Zomeravondwandeling Lonnekerberg

Lonnekerberg

 • 21 juli 2020, 19:00 - 21:00

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Bergweg Enschede, ter hoogte van de Kleigaten
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos