Groene Twinkeling in de media

Weidebeekjuffer, fotograaf Simone Opdam

Bakkerij uit Ane wint Groene Twinkeling

RTv Oost item: Bakkerij Slatman uit Ane heeft de Groene Twinkeling gewonnen. Dat werd vanavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Groene Twinkeling.

Bekijk hier het item van RTV Oost

Natuurprijs voor biodiversiteit; heeft dat zin?

Op dit moment prijkt de wisselbokaal in de boerderijwinkel van Jan Overesch in Raalte. Een logische plek, want als biologische boer houdt hij als geen ander rekening met de biodiversiteit van het land. Hij heeft een bijna perfecte kringloop met zijn vee- en landbouwbedrijf. "Toch moest ik eerst drie keer genomineerd zijn om hem ook echt te winnen," vertelt Overesch met een brede grijns. "Maar als je hem dan uiteindelijk hebt, ben je wel trots."

Bekijk het item hier
Wilde bij, fotograaf Mark Zekhuis

Geef insecten een plek om te overleven

In de afgelopen dertig jaar is driekwart van de insecten verdwenen. Met de weide- en akkervogels gaat het niet beter. Lees hier een artikel uit de Stentor over de achteruitgang van de insecten.

Lees hier het artikel

Boswachtersblog Staatsbosbeheer Groene Twinkeling

Insecten zijn op grote schaal aan het verdwijnen in Europa. In minder dan 30 jaar tijd is ruim driekwart van alleen al alle vliegende insecten verdwenen. Het publieke geheim bewezen. Alle kranten staan er bol van.

Lees hier het blog