Waar ga jij vandaag eens kijken?

Bekijk de mooiste hotspots van dit seizoen

Lonnekerberg

Ervaar de serene stilte van de Lonnekerberg

De meanderende Jufferbeek stroomt lieflijk door de bijzondere natuur van De Lonnekerberg. Een berg van zo'n 60 meter hoog, onderdeel van het stuwwalcomplex Enschede - Oldenzaal. Kom genieten van de rust en van al het leven in dit bijzondere gebied. Een bonte verzameling van uitheemse naaldbomen vind je in het oude ‘houtproductiebos’. Kilometers rabatten ( wallen met bomen, en geulen voor afwatering) Liggen hier rustig naast elkaar. Langzaamaan verandert het productiebos door een aangepast beheer in een natuurlijker, gevarieerder bos met steeds meer verschillende soorten planten en dieren. Een oase van rust met ook nog enkele bronnen die als parels in dit landschap liggen.

Lees meer over de Lonnekerberg
Arno ten Hoeve

Wandel door een divers coulissenlandschap in Steenwijkerwold

Stuwwallen, houtwallen, afgewisseld met grasland en akkers. Een coulisselandschap dat om de honderd meter weer anders is. Dit ommetje van 7 kilometer leidt je langs de katholieke Sint Andreaskerk. Vooral in de zomer lijkt het wel of je door de vogels wordt verwelkomt!

Lees meer
Bennink Fotografie

Bezoekerscentrum De Wheem

Met het Reestdal als achtertuin is het heerlijk toeven in en rond De Wheem. Geniet van een lekker kopje koffie met authentieke Reestdalkoek, neem de kids mee naar het Bas de Das-pad of wandel één van de vele routes!

Bekijk wat er te doen is bij De Wheem