Mijn natuurakker

Zaai je eigen natuurakker en draag bij aan de biodiversiteit!

Fotograaf: I. Akkerman

Zaai je eigen natuurakker en draag bij aan de biodiversiteit!

Een natuurakker is een bloemrijke akker met (oude) granen en akkerbloemen. Een natuurakker is gericht op het versterken van de biodiversiteit en niet zozeer op een zo groot mogelijke oogst van graan. Er komen dan ook meer akkerkruiden dan graangewassen in voor. Een bloeiende akker is een voedselparadijs en een thuis voor allerlei insecten, vogels en zoogdieren. Helaas zijn bloemrijke akkers tegenwoordig een zeldzaamheid in Overijssel. We kunnen de hulp van inwoners in Overijssel goed gebruiken, want als we allemaal een stuk grond inzaaien met een bloemrijk akkermengsel creëren we samen weer een thuis voor veel diersoorten. En het ziet er nog fraai uit ook!

Steeds meer particulieren zaaien (een deel van) hun grond in met een bloemrijk akkermengsel. Wij ondersteunen dit door de collectieve inkoop van zaaigoed en kennis over ontwikkeling en beheer. 2x per jaar wordt een 2-jarig inheems bloemrijk akkermengsel uitgegeven. Door een kleine natuurakker aan te leggen, draag je al bij aan het versterken van het leefgebied van akkervogels, bijen en vele andere diersoorten.

Zaaigoed bestellen?

Je kunt nog tot 28 september zaaigoed bestellen. Wat je daarvoor moet doen is het bestelformulier onderaan deze webpagina invullen en versturen. Het zaaigoed wordt collectief verzonden op 4 en 5 oktober. Je ontvangt een mail zodra je bestelling is verstuurd.

Download onderstaand meer info voor jouw natuurakker

Collectieve inkoop van zaaigoed

2x per jaar wordt een collectieve inkoop van zaaigoed georganiseerd. Door collectieve inkoop krijgen wij korting bij de zaaileverancier en wordt het aanleggen van een ecologisch waardevolle natuurakker betaalbaar. Het zaaigoed wordt kosteloos verzonden naar het door jouw opgegeven adres.

Foto: Nico Kloek

Jouw voordeel

* Een unieke inheems zaaimengsel afgestemd op de Overijsselse natuur. * 20% korting door collectieve inkoop (t.o.v. soortgelijke inheemse mengsels). * 10% extra korting voor donateurs. * Gratis verzending van het zaaigoed. * Persoonlijk advies * Mogelijkheid tot het volgen van een bijpassende cursus.

Zaaigoed bestellen?

Voorwaarden bestelling

  • Je bent grondeigenaar of grondgebruiker in Overijssel.
  • De natuurakker heeft een minimale oppervlakte van 100 m2.

Bestellen en verzenden
2x per jaar wordt een collectieve inkoop van zaaigoed georganiseerd. De collectieve inkoop voorjaar 2018 is al geweest. Er kan nu weer besteld worden voor de collectieve inkoop najaar 2018. Bestellen kan via het bestelformulier onderaan deze pagina tot en met 28 september. Zaaigoed wordt collectief ingekocht en per post toegestuurd op 4 of 5 oktober. Je ontvangt bericht zodra het zaaigoed verstuurd is.

Of stuur een e-mail naar:
info@landschapoverijssel.nl

Vragen en informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarie Kamerling. Bel 0529 - 408 411 of mail

annemarie.kamerling@landschapoverijssel.nl

Bestelling zaaigoed

Heb je andere groene vragen?

Neem dan contact op met het Groenloket. Het Groenloket Overijssel is hét loket waar inwoners van de provincie Overijssel terecht kunnen met al hun groene vragen. Het Groenloket heeft als doel inwoners van Overijssel die groene plannen hebben, te inspireren én je op weg te helpen.

Ga naar het Groenloket