In memoriam: Henny Kuiphuis, een bijzondere vrijwilliger

Henny in actie

Henny kwam bij ons als vrijwillig mentor en heeft ruim zeven jaar vrijwilligerswerk gedaan voor Landschap Overijssel.

Henny had de natuur en het landschap lief maar de mensen misschien nog wel meer. Groene kennis had hij zeker, maar zijn grote, bijzondere waarde was vooral zijn oprechte belangstelling voor mensen, hij wilde zijn liefde en passie overbrengen.

Enthousiasmeren, vertellen over wat hem lief was: daar was hij goed in. Niet alleen als mentor. Zo hielp hij mee om samen met zijn broer Harry onze gidsen in de doorbraak op te leiden en gaven ze menige excursie, gepland of niet door de Doorbraak. Maar hij zorgde ook voor een onvergetelijke sinterklaas en stond zomers op diverse promotie-activiteiten.

Je kon altijd op hem aan. Als hij zei; ‘ik ben er’ of ‘dat doe ik’ dan was dat zo. Vrijwillig was voor hem niet vrijblijvend en hij nam zijn verantwoordelijk serieus

Dank je wel lieve Henny, voor je rust en vertrouwen, je gedrevenheid, je liefde voor natuur en voor de mensen: in het bijzonder voor mensen waar het leven niet zo vanzelfsprekend voor verliep, je positieve instelling, je humor, de gezelligheid, voor alles. Dank je wel.

We gaan je missen.