De werkplek van Michael Sijbom

"Zoiets moois moeten we voor de toekomst behouden!"

Bron: Het Twentse Ondernemers Magazine (TOM), geschreven door Erwin Gevers

Als nieuwe directeur van Landschap Overijssel geniet Michael Sijbom zowel privé als zakelijk enorm van de Twentse natuur. Hij houdt kantoor op Landgoed De Horte, een havezate nabij Dalfsen. Toch zou hij zijn bureau zo in het Dal van de Mosbeek neerzetten. In het recent verschenen magazine TOM vertelt hij wat het werkterrein van Landschap Overijssel zo bijzonder maakt.

“We beheren zo’n zestig natuurgebieden. In Twente onder andere Hof Espelo en het Lonnekermeer en de Manderheide en het Dal van de Mosbeek. Onze taak is het landschap te beheren en te ontwikkelen. Maar ook door het erfgoed dat is verbonden aan het landschap. De watermolens van Frans en Bels behoren bij ons. Maar ook boerderijen, grafheuvels of historische plekken met oude akkers, het is allemaal met elkaar vervlochten: natuur, cultuur, religie en de plek."

Michael Sijbom, fotograaf: Frank Visschedijk
Mensen willen de natuur weer ontdekken en de waarde van het landschap zien!
Michael Sijbom

"Je werkt aan de identiteit van het gebied en dat wordt mede bepaald door dat erfgoed. Waar dat dreigt te verdwijnen willen wij die landschapselementen weer terugbrengen, zoals de vroegere houtwallen. We wonen in misschien wel het mooiste gebied van Nederland, dat moet je versterken. Want je wilt ook aantrekkelijk zijn voor bedrijven, hun werknemers, voor het toerisme en tegelijkertijd het platteland leefbaar houden.”

Het volledige item lezen? Open de publicatie via onderstaande link.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?